Diyarbakır Valiliği'nden 'Geleceğinize Sahip Çıkın' projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, sokakta çalışan ve risk altında bulunan bin 500 çocuğun rehabilitasyonu ve eğitime kazandırılması için "Geleceğinize Sahip Çıkın" projesi hayata geçirildi. Risk altındaki çocukların sokaktan kurtarılması için hazırlanan bin 500 afiş, kentin değişik noktalarına asıldı.

Vali Efkan Ala, hayata geçirilen projeyle ilgili valilik toplantı salonunda basına bilgi verdi. Sokakta çalışan çocuklarla ilgili hazırlanan projelerden birinin hayata geçirildiğini belirten Vali Ala, "Toplumsal sorunlara vatandaşların da katılımıyla çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz. Sorunları vatandaşla el ele çözmeliyiz. Diyarbakırlı vatandaşlarımıza da görevler düşüyor. Çocuklara yardım ettiğinizi sanarak kötülük etmeyin. Yapılan her alış veriş, çocuğun sokakta kalmasına neden oluyor" dedi.

75. Yıl Çocuk Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı İsmail Sarı da, 1999 yılından bu yana yapılan çalışmalarda 5 bin çocuğa ulaşıldığını ifade ederek, 753 çocuğun da rehabilitasyon sürecinin tamamlandığını söyledi. Suça itilen çocukların rehabilitasyonu için kurulan merkeze 61 çocuğun intikal ettiğini dile getiren Sarı, gelen çocuklardan 24'ünün tekrar okula kazandırıldığını kaydetti.

Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Remziye Ulaş ise, hazırlanan proje için vatandaşı bilgilendirmek amacıyla hazırlanan afişlerden bin 500'ünün dün kentin değişik cadde ve sokaklarına asıldığını dile getirdi. Kentin değişik yerlerine asılan afişlerde, "Sokaktaki çocuğa acıma duygusuyla yaklaşma", "Dilenen çocuğa para verme", "Çocuktan simit alma", "Arabanı sildirme", "Çocuğa şiddet uygulama", "Çocukların eğitimini bitirmelerine yardımcı ol" şeklinde vatandaşı uyaran notlar yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber