Köşk'ün köyleri güzelleşiyor

Aydın'ın Köşk ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Özel İdare kaynaklarıyla köyler güzelleşiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köşk'ün köyleri güzelleşiyor

Aydın'ın Köşk ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Özel İdare kaynaklarıyla köyler güzelleşiyor.

Bir çok köyün köy içi yolları parke taşlarla kaplanırken, bazı köylere köy konakları, bazı köylere istinat duvarları örüldü. Beyköy'de bin metre kare alanda meydan düzenlemesi yapılırken, Başçayır Köyünde ise pazaryeri düzenlemesi yapıldı.

Son aylarda tamamlanan hizmetlerle ilgili bilgi veren Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, köylere güzelleştirmeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Öncelikle köylerden gelen talepleri değerlendirip bütçelerinin elverdiği ölçüde köyleri daha iyi yaşanabilir hale getirmek istediklerini kaydeden Demiryürek, "Köşk Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak Güzelköy Muhtarlığınca Muhtarlık hizmet binası ve kahvehane olarak kullanılacak olan yere yapılacak olan Köy Konağı inşaatı için çıkarılan 50 Bin TL ödenek ile köy konağının kaba inşaatı tamamlandı. Ilıdağ Köyünde köyiçi yollarının standardının yükseltilmesi amacıyla 35 Bin TL ödenek aktarılıp köy içi yollarının parke taşı döşemesi işleri yapıldı. Başçayır Köyü Muhtarlığınca pazaryeri olarak kullanılacak olan yerde yapılacak olan çevre düzenlemesi işi için Köşk İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliğinden 23 Bin 200 TL İl Özel İdareden 40 Bin TL tutarındaki ödenek olmak üzere toplam 63 Bin 200 TL tutarındaki ödenekle pazaryeri düzenleme işi gerçekleştirildi. Baklaköy Muhtarlığının içme suyu ihtiyacını karşılayan ve onarım ihtiyacı olan terfi binasının ve içme suyu deposunun bakım ve onarım işi 7 Bin TL ödenek ile yapıldı. Güzelköy ve Koçak köylerinin mezarlık çevre duvarları

27 Bin ödenek ile yapılırken, Menteşeler köyünün köyiçi istinat duvarları 12 Bin 500 TL ödenek ile ördürüldü" dedi.

'KÖY MEYDANI DÜZENLEMESİ YAPTIRDIK'

Köşk'ün önemli köylerinden Beyköy'de köyün düğünlerinin yapılbileceği meydan düzenlemesi yaptıklarını dile getiren Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, "İlçemiz Beyköy Muhtarlığı adına kayıtlı olan Bin metrekarelik alanda Beyköy Muhtarlığınca yapılacak olan ve içinde çocuk oyun parkı ile açık hava düğün salonunun bulunacağı yerde yapılacak olan meydan düzenlemesi işi için Köşk İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nin almış olduğu köy yardımı yapılması kararı doğrultusunda sağlanan 20 Bin TL tutarındaki ödenekle meydan düzenlemesi işi yapıldı. Diğer yandan Akçaköy Muhtarlığına bağlı köyiçi yolların yol standardının yükseltilmesi amacıyla 18 Bin 555 TL tutarındaki ödenekle Akçaköy Muhtarlığına Bin 700 metrekare beton parke taşı alımı gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber