70 yıldır kayak yapılan ilçe

70 yıldır kayak yapılan Kayseri’nin Develi ilçesinde ‘Hayallerime Güneş Doğuyor Projesi’ kapsamında Kız Meslek lisesi öğrencilerinden 40 kişiye Erciyes Dağı’nda kayak ve snowboard öğretilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
70 yıldır kayak yapılan ilçe

Develi Belediyesi tarafından 20 gence kayak ve 20 gence snowboard dersleri verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Recep Özkan, “Öğrencilere 10’ar saatlik bir eğitim çerçevesinde verilmektedir. Develi ilçemizde 1940’lı yıllarda halk evi tarafından kurulan ilk kayak takımı bulunmaktadır. Yani ilçemizde yaklaşık 70 yıldan beri kayak yapılıyor. Belediye Spor Kulübü bünyesinde kayak takımı da oluşturduk. Belediye Spor Kayak takımında 17 sporcunun yanı sıra sömestri tatilinde kayak yapmayı öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik de programlar hazırlıyoruz. Develi Müftülüğü Kuran Kursunda eğitim görmekte olan 43 öğrenciye de kayak kursu veriyoruz” dedi.

Başkan Özkan, “İlçemizde kayak yapmayan kimse kalmasın” diyerek, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nden gençlerin faydalanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber