Şırnak'ta heyelan nedeniyle 14 ev tahliye edildi

Şırnak'ta istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı halı sahaya 300 metre mesafedeki 14 ev, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta heyelan nedeniyle 14 ev tahliye edildi

Şırnak'ta istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı halı sahaya 300 metre mesafedeki 14 ev, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi. Facianın yaşandığı halı sahadaki çalışmalar tamamlandıktan sonra tesis mühürlenerek kapatıldı. Teknik ve uzman ekiplerin yapacağı inceleme sonucunda tesisin yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde önceki akşam halı sahının istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişi ölmüş 3 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından mahallede dün akşam meydana gelen heyelanda bazı evlerin duvarları çatlayıp, küçüp çaplı hasarlar meydana geldi. Şırnak Belediyesi İmar ve Zabıta ekipleri, Bahçelievler Mahallesi'nde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde mahalledeki çok sayıda ev heyelan riski taşırken, 14 ev bu risk nedeniyle tahliye edildi.

Ayrıca mahallede meydana gelen heyelan nedeniyle Teybet Taşar'a ait evin arka duvarında çatlaklar meydana geldi. Ev sahibi Taşar, dün saat 19.00 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, "Önce deprem sandık ve çok korktuk. Sonra gördük ki heyelan olmuş. Evimizin arka odasında çatlama meydana geldi. Biz de evimizi boşaltarak, komşulara taşındık" dedi.

Belediye Zabıta Müdür Vekili İsmail İke, mahallede yaptıkları inceleme sonunda çok sayıdaki evin heyelan riski taşıdığını tespit ettiklerini ifade ederek, "Yaptığımız incelemede mahalledeki çok sayıda ev heyelan riski altında. Ancak heyelan riskinin çok yüksek olduğu bölgedeki ve tehlike altında olduklarını düşündüğümüz 14 evi tahliye ettik. Tahliye kararlarını hem yazılı hem sözlü olarak ev sahiplerine tutanakla bildirdik. Teknik anlamda ve detaylı inceleme için uzman ekiplerin gelmesini bekliyoruz. Bölge her gün biraz daha kayıyor, bunu çıplak gözle de görmek mümkün" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber