'Bilim ve Araştırma' ile 'Eğitim ve Kültür' tarama süreci tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği ile yürütülen tarama sürecinde, "bilim ve araştırma" ile "eğitim ve kültür" fasıllarında ayrıntılı tarama süreci tamamlandı.

Tarama süreci, tanıtıcı ve ayrıntılı tarama olmak üzere iki etapta yürütülüyor.

Ayrıntılı tarama sürecinin tamamlanmasının ardından, AB tarafı bir rapor hazırlayacak ve bu rapor üye ülkelere sunulacak.

Daha sonra üye ülkelerin daimi temsilcileri biraraya gelerek, fiili müzakerelerin açılıp açılmayacağına karar verecek.

Tamamlanan bilim ve araştırma ile eğitim ve kültür fasıllarına dönük raporun Aralık ayı içinde tamamlanması beklenirken, Ocak ya da Şubat ayında da fiili müzakerelerin başlayabileceği belirtiliyor.

Bu arada kamu ihaleleri ve rekabet konularında da tanıtıcı tarama süreci tamamlanırken, ayrıntılı tarama sürecinin kamu ihaleleri faslında 28 Kasım tarihinde, Rekabet'te ise 1-2 Aralık tarihlerinde yapılması öngörülüyor.

21-22 Kasım tarihlerinde yerleşim hakkı ve hizmet sunumu serbestisi başlığına ilişkin tarama süreci start alırken, sermayenin serbest dolaşımına ilişkin faslın taramasının 25 Kasım tarihinde başlaması düşünülüyor.

Tarım'da tanıtıcı tarama sürecinin 5 Aralık tarihinde başlaması ve beş gün sürmesi beklenirken, ayrıntılı tarama için ise tarih 23 Ocak olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber