Erdoğan: İdealist yeni kadrolara ihtiyacımız var

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de her alanda büyük iddia sahiplerine ve idealist yeni kadrolara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Dogmatik, demode tartışmaları artık geride bırakarak şu soruya içtenlikte cevap aramalıyız; Türkiye, ikinci el fikirlerin değil, özgün, orijinal fikirlerin, projelerin üretildiği bir ülke olmak zorunda değil midir?" dedi.

Gebze Yerleşkesi'nde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) konuşan Erdoğan, geleceğin Türkiye'sinin dünyada saygın bir yere sahip olacağını vurgulayarak, yeniden dünyanın medeniyet merkezi haline geleceğini bildirdi.

Bunun da bilgiye ve bilime önem verilerek yapılacağını dile getiren Erdoğan, "Bizim petrol kuyularımız yok. Biz hazırdan ihya olan ülke değiliz. Ama size bir müjde vereyim; Biz tırnaklarımızla kaza kaza geliyoruz, kaza kaza büyüyeceğiz. Bilgili insanlarımız var. Onların gayretleri, çabalarıyla gece gündüz demeden kaynaklar üreterek büyüyoruz, büyüyeceğiz, böyle yükseleceğiz. Buralarda yetişecek kadrolar ekonomiyi ve siyaseti günlük değil stratejik bir anlayışla yönetecektir. Bugün dünyayı fellik fellik dolaşmamızın nedeni, farklı kaynaklar bulmak içindir" dedi.

Erdoğan, sanayide AR-GE'ye verdikleri destekleri anlatarak, "Sanayi kuruluşlarına verdiğimiz AR-GE destekleri katlanarak artmıştır. 2002 yılında sanayiye AR-GE desteği 25 milyon dolar iken, bu rakam 2003'te 38 milyon, 2004'te de 46 milyon dolara yükselmiştir. 2005 yılı sonu itibariyle de 110 milyon dolarlık destek vermiş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber