4/B'linin sözleşme ücretinde kıdemin tespiti

Aşağıda yer alan mahkeme kararı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü I. Hukuk Muşavirliğinin internet sitesinde yayınlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4/B'linin sözleşme ücretinde kıdemin tespiti

Ankara 8. İdare Mahkemesi, ücreti kıdeme göre belirlenen 4/B'li personelle ilgili önemli bir karar verdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde görev yapan sözleşmeli uçak kontrol makinisti, 2011 yılı sözleşme ücretinin, 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden verilmesini talep etmiş, bu talep reddedilmiştir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda, uçak kontrol makinistlerinin brüt aylık ücretlerinin 0-10 yıl, 11-20 yıl, 21-24 yıl, 25-27 yıl, 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlar için ayrı ayrı belirlenmiştir. Ancak aynı cetvelin "Nitelikler" kısmında ise, uçak kontrol makinistliği için; hava aracı bakım ve onarım teknisyenliği belgesine sahip bulunmak şartı yer almaktadır. Sözleşmeli personel ise söz konusu bu belgeye 26.02.1987 tarihinde sahiptir. Mahkeme uçak kontrol makinisti için, kıdemin bu belgeye sahip olunan tarihten itibaren hesaplanması gerektiğine karar vermiştir.

T.C.

ANKARA

8.İDARE MAHKEMESİ

ESAS NO: 2011/918

KARAR NO: 2012/1176

DAVACI:

DAVALI: TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / ANKARA

DAVANIN ÖZETİ: Davalı idare bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli uçak kontrol makinisti olarak görev yapan davacı tarafından, 2011 yılı sözleşme ücretinin 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden belirlenmesi talebiyle yaptığı 06.01.2011 günlü başvurusunun cevap verilmemek suretiyle zımnen reddine ilişkin işlemin; 2011 yılı başında 29 yıllık kıdeme ulaşmış durumda bulunduğu, idare nezdinde çalışan diğer 4/B statüsündeki görevlilerin kıdemlerinin cetvele göre belirlendiği ve ücretlerinin arttırıldığı, kendisinin bu genel uygulamanın dışında tutulmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenilmektedir.

SAVUNMANIN ÖZETİ: Davacının iddia ettiği gibi Kurumlarındaki hizmet süresinin 28 yıl olmadığı, uçak kontrol makinisti olarak çalışabilmesi için gerekli olan hava aracı bakım teknisyenliği belgesinin tarihinin 26.02.1987 olduğu, Genel Müdürlüklerinde 11.03.1987 tarihinde göreve başladığı, dolayısıyla hizmet süresinin 24 yıl 3 ay olduğu, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Karar veren Ankara 8. idare Mahkemesi'nce işin gereği görüşüldü:

Dava; davalı idare bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli uçak kontrol makinisti olarak görev yapan davacı tarafından, 2011 yılı sözleşme ücretinin 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden belirlenmesi talebiyle yaptığı 06.01.2011 günlü başvurusunun cevap verilmemek suretiyle zımnen reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle açılmıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4.maddesinin (B) bendinde, "Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, Bakanlar Kurulunca belirlenen esas ve usuller çerçevesinde kurumun teklifi ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığınca vizelenen pozisyonlarda, mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir." hükmüne yer verilmiştir.

06.06.978 günlü, 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3.maddesinde, " Sözleşme ile çalıştırılacak personele ödenecek ücretlerin aylık brüt tutarı ile sağlanacak diğer parasal ve ayni menfaatlerin yıllık brüt tutarının on ikide birinin toplamı....... TL'yi geçemez. Ancak, yurtdışı teşkilatında çalıştırılan personel ile Cumhurbaşkanlığı ve Devlet Senfoni Orkestralarında, Devlet Opera ve Balesinde ve Devlet Konservatuarlarında görevlendirilecek yabancı misafir şef, solist ve sanatçılar hakkında bu hüküm uygulanmaz. Bu fıkrada belirtilen 2.999 TL, görevin önemi ve özelliği ile çalıştırılacak personelin niteliği dikkate alınarak Maliye Bakanlığı'nın görüşü üzerine Başbakan'ın onayı ile artırılabilir. Sözleşme ücretleri; helikopter makinisti ve uçuş teknisyeni pozisyonlarıyla uçuş ile ilgili bakım ve kontrolörlük ve yükseköğretim kurumlarının gemi adamı pozisyonları ile araştırma-geliştirme proje hizmetlerine ilişkin pozisyonlarda çalıştırılacaklar için ikinci fıkrada belirtilen tavan ücretin iki katını pilot pozisyonlarında çalıştırılacaklar için ise üç katını geçmemek kaydıyla belirlenebilir... " kuralı bulunmaktadır.

Öte yandan, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca düzenlenen Sözleşmeli Personel Vize Cetvelinin "I Sayılı Cetvel" başlıklı bölümünün II. maddesinde, uçak kontrol makinistlerinin brüt aylık ücretlerinin 0-10 yıl, 11-20 yıl, 21-24 yıl, 25-27 yıl, 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlar için ayrı ayrı belirlendiği, aynı cetvelin "Nitelikler" kısmında ise, uçak kontrol makinistliği için; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Hava Kurumu, Türk Hava Yolları gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapmış olmak, hava aracı bakım ve onarım teknisyenliği belgesine sahip bulunmak ve konusunda deneyimli olmak şartının arandığı görülmektedir.

Dava dosyasının incelenmesinden, davalı idare bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli uçak kontrol makinisti olarak görev yapan davacının, 2011 yılı sözleşme ücretinin 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden belirlenmesi talebiyle 06.01.2011 tarihinde idareye başvurduğu, bu başvurusunun dava konusu işlemle cevap verilmemek suretiyle zımnen reddedilmesi üzerine bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.

Her ne kadar, davacı tarafından, 2011 yılı sözleşme ücretinin 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden belirlenmesi gerektiği ileri sürülmüş ise de, yukarıda aktarılan düzenleme uyarınca, uçak kontrol makinistliği için aranan nitelikler arasında hava aracı bakım ve onarım teknisyenliği belgesine sahip bulunmak şartı aranmış olup, davacının hava aracı bakım teknisyenliği belgesinin tarihinin ise 26.02.1987 olduğu göz önüne alındığında, anılan belgeye sahip olmadığı dönemlerin sözleşme ücreti belirlenmesinde esas alınan çalışma süresine eklenmesinin mümkün olmadığı, belgenin alındığı tarihten itibaren hesaplanan çalışma süresinin de 28 yılın altında kaldığı açık olduğundan, 2011 yılı sözleşme ücretinin 28 yıl ve daha fazla tecrübesi olanlara ödenen ücret üzerinden belirlenmesi talebiyle yaptığı başvurusunun zımnen reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle, davanın reddine, aşağıda dökümü yapılan 77,70 TL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına, 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin atıfta bulunduğu Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 600,00 TL vekâlet ücretinin davacıdan alınarak davalı idareye verilmesine, artan posta ücretinin kararın kesinleşmesi halinde davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere 20.09.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber