Sezer'den SHÇEK'e eleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2005 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, devletin bakımını üstlendiği yetiştirme yurtlarındaki çocuklarla ilgili olayları üzüntüyle izlediklerini belirterek, "Devletimize sığınan çocuklarımız, gerekli niteliklerden yoksun insanların bakımına terk edilmeyecek kadar değerlidirler" dedi.

Sezer, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, çocukların sağlıklı yetişmelerinin en önemli aracının, "sevgi" olduğunu vurguladı. Sezer, "Bugün sokaklarda sevgi ve şefkat ortamından uzak, umutsuzluk içinde büyüyen, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıkların pençesine düşen, emekleri çalınarak kötüye kullanılan gözbebeğimiz çocuklarımıza başta Devlet olmak üzere hepimiz sahip çıkmalıyız. Yaşamlarında sevgiye en çok gereksinim duydukları bir dönemde şiddete ve kötü davranışlara uğrayan savunmasız çocukların karşı karşıya kaldığı ruhsal çöküntü, yaşamlarını etkileyecek ciddi davranış bozukluklarına neden olmaktadır" dedi.

Sezer, yurttaşların koruyucu aile konusundaki duyarlılıklarının, sahipsiz çocukların aile şefkatiyle büyümelerine, topluma ve insanlığa yararlı bireyler olmalarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve duyarlı yurttaşların, sahipsiz çocukların yetiştirilmeleri için büyük katkı sağlayacağına ve konunun üzerinde önemle duracaklarına inandığını belirten Sezer, "Çocuk Hakları Günü'nde, çocukların, açlıktan, savaştan ölmediği, şiddete uğramadığı, kötüye kullanılmadığı ve tüm haklarının korunduğu, sevginin, kardeşliğin ve barışın egemen olduğu bir dünyada yaşayabilmek umuduyla tüm çocukları sevgiyle kucakladığını" ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber