YÖK'ün İletişim Fakülteleri'ne kapasitelerinin çok üstünde kontenjanı tanıması, dekanları isyan ettirdi. Dekanlara göre,"Kontenjanları YÖK'te çalışan memurlar belirliyor"

Haber Giriş : 20 Kasım 2003 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her yıl 3 bin iletişimcinin mezun olduğunu hatırlatan dekanlar, üniversiteye girişte uygulanan sınav sisteminin değişmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun İletişim Fakülteleri'ne kapasitelerinin çok üstünde öğrenci kontenjanı tanıması, dekanları isyan ettirdi. Prof. Dr. Alaeddin Asna, "Kontenjanları YÖK'te çalışan memurlar belirliyor. Hocaların durumdan haberi bile yok" dedi.

"İletişim Kimin İşi" başlıklı sempozyumda konuşan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, kontenjan fazlalığı nedeniyle öğrencilere yeterli eğitim verilemediğini söyledi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaeddin Asna ise geçen yıl fakültede 50 civarında öğrenciye kontejan tanımak için karar aldıklarını ve bunu üniversite senatosuna da kabul ettirdiklerini kaydederek, "YÖK'e yaptığımız başvurular, alt kademelerde çalışan memurlar tarafından reddediliyor. Üst düzeydeki hocaların haberi bile olmuyor. Bu sistem devam ettiği sürece Türk üniversitelerini bu hantal yapısından kurtarmak mümkün değil" dedi.

Kürsüden öğretilmez

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ateş Vuran ise "İletişim mesleği kürsüden anlatılarak öğretilemez. Binlerce öğrenciye eğitim vermek için öncelikle laboratuarların oluşturulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Aziz ise dekanlar olarak, İletişim Fakülteleri'ne Eşit Ağırlık puanıyla öğrenci alınması için tavsiye kararı aldıklarını ve bunu YÖK'e ilettiklerini bildirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber