Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin önünün açılıp açılmamasının doğrudan doğruya yargının sorumluluğunda olduğunu bildirdi.

Haber Giriş : 20 Kasım 2003 06:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin önünün açılıp açılmamasının doğrudan doğruya yargının sorumluluğunda olduğunu bildirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hukuk konusuna yıllardır gereken önemin verilmediğine değinen Çiçek, bunun birinci nedeninin yargı hizmetlerine öncelik vermesinin siyasetçilere seçim kazandırmaması olduğunu kaydetti. Çiçek, şunları söyledi: 'Hiçbir siyasetçi ben şu vilayete adalet binası yaptırdım diye seçim kazanamaz. Kazanamayacınca da oraya ayırdığı parayı başka tarafaverir. Birinci sebep bu. İkinci sebep, yargının siyasallaşması ve ideolojik birtakım tavırlara göre karar vermesinin zaman zaman iktidar ile yargı arasında çekişmeye sebebiyet vermesidir.'

Bu konuyla ilgili kasa örneğini veren Bakan Çiçek, kasanın açılması için yasama, yürütme ve yargıdaki anahtarların üçününün birlikte çevrilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin uzunca bir süre bu 3 anahtarı birlikte çevirme başarısını gösteremediğini kaydeden Çiçek, 'Türkiye'nin önünün açılıp açılmaması AB noktasında büyük ölçüde yargının bundan sonraki tutumuna, davranışına ve vereceği kararlara bağlıdır' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber