Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde patlama: 2 ölü

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yakınında canlı bomba kendini patlattı ilk belirlemelere göre biri canlı comba 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde patlama: 2 ölü

Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen patlamanın nöbetçi kulübesinde olduğu ve kulübenin patlama sebebiyle yıkıldığı bildiriliyor.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nin önündeki patlamada iki kişinin öldüğü, bunlardan birinin canlı bomba olduğu söyleniyor.

Aralarında bir kadının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralı kadının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Patlamanın ardından elçilikte çalışanların sığınağa alındığı kaydedildi. Büyükelçilikte giriş-çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.

Patlamanın olduğu noktanın biraz ilerisinde vize başvuruları yapılan bölümün bulunduğu bildirildi. Bu nedenle yaralıların sayısının artmasından endişe ediliyor.


*Görgü tanığı patlama anını anlattı


BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırıyı ''canlı bomba''nın gerçekleştirdiğini, güvenlik görevlilerini incelemesinin sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, ''Bir canlı bomba saldırmak süretiyle orada arzu etmek istemediğimiz bir neticeye sebep oldu. Canlı bomba paramparça olmuştur. Bir ya da iki vatandaşımız orada rahmetli olmuştur'' dedi.

Teröre karşı topyekün mücadele verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ''Bunlar, Türkiye'nin huzuruna yönelik saldırılardır. Bunlara karşı, bir olacağız, birlik olacağız. bunları açacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Başta terör olmak üzere bugün devam eden bazı sorunlar, sadece ve sadece Türkiye'nin büyümesini engellemeye ve ilerlemesini yavaşlatmaya dönük girişimlerdir'' diye konuştu.

BAKAN GÜLER OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen saldırıyla ilgili olarak olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu bildirdi.

Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada yaralanan kişinin 1974 doğumlu Didem Tuncay'ın olduğunu belirterek, canlı bombanın erkek olduğunu ve kimliğini tespit etmek üzere önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen saldırıda, saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucunda kendisiyle birlikte bir kişinin daha öldüğünü bildirdi.

Yüksel, patlamanın ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

ABD Büyükelçisi'nden ilk açıklama

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, patlama ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Ricciardone sözlerine hayatını kaybeden ABD vatandaşı görevli için taziyesini, yararlı Türk vatandaşı için acil şifa dileklerini ileterek başladı.

Patlama ile ilgili olarak henüz net bir bir bilgiye sahip değiliz. diyen Büyükelçi, Bu saldırının Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vermeyeceğini, Türkiye'yi hala dost olarak gördüklerini ve olayın açıklığı kavuşturulması ile ilgili birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ricciardone, terör denen acı verici olaydan, hem ABD'nin hem de Türkiye'nin ne kadar musdarip olduğunun altını çizdi.

CANLI BOMBA'NIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Canlı bombayla ilgili ilk bilgi: 30 yaşlarında, DHKP-C üyesi, terör suçundan daha önce cezaevinde yattı.

TRT Muhabiri Rahmi Şener'in Emniyet kaynaklarından edinidği bilgiye göre saldırgan 30 yaşlarında, DHKP-C üyesi, terör suçundan daha önce cezaevinde yattı.

CANLI BOMBA

İlk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.

ERDOĞAN: BİLGİ ALACAĞIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'ndeki patlamayla ilgili olarak "Fazla bilgim yok, bilgi alıcam" diye konuştu.

Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, inceleme yaptı.

Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu olay yerine gidiyor.

video

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber