Ankara'da ABD büyükelçiliği önünde patlama: 2 ölü, 2 yaralı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde büyük bir patlama meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da ABD büyükelçiliği önünde patlama: 2 ölü, 2 yaralı

Canlı bomba ihtimali üzerinde durulan patlamada ilk belirlemeler göre 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu sanılıyor.

Ankara'nın Paris Caddesi ile Atatürk Bulvarı üzerinde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği mensuplarına ziyarete gelenlerin giriş- çıkı yaptığı 2'nci kapı önünde bugün saat 13.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte büyükelçilik önü adeta savaş alanına dönerken, içeriden yaralılar çıkartıldı, Bölgeye itfaiye ekipleriyle birlikte ambulans sevk edildi. Canlı bombanın neden olduğu belirtilen patlamanın içeride mi yoksa dışarıda mı olduğu konusunda araştırma ve inceleme yapılıyor. Patlamada yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi de sevk edildi.

2 ÖLÜ, 2 YARALI

Yüksek güvenlikli ve özel olarak korunan ABD Büyükelçiliği çevresinde güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da gelerek incelemede bulundu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, patlamada 2 kişinin öldüğünü, ölenlerden birinin birinin güvenlik görevlisi olduğunu, diğerinin de canlı bomba olduğunun sanıldığını, 2 de ağır yaralının bulunduğunu açıkladı.

Patlamanın gerçekleştiği paris caddesi yıllar önce araç trafiğine kapatılmıştı.

SALDIRGAN PATLATTIĞI BOMBA İLE PARÇALANDI

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamada, saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucu kendisiyle birlikte 1 kişinin daha öldüğünü söyledi.

Patlamada yaralanan ve kimliği tespit edilemeyen bir kadının Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Belgrad'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber