Dinçer'den Gül'e 'kalayım' ricası

Cumhurbaşkanlığı bugün bir gazetede yer alan 'Ömer Dinçer'in görevde kalmak için Gül'e ricada bulunduğu' iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinçer'den Gül'e 'kalayım' ricası

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, ''Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in görevde kalmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ricada bulunduğu'' iddialarını yalanladı.

AA muhabirinin bugün bir gazetede yer alan iddiaları hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, haberdeki iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu ifade etti.


YALANLANAN O İDDİA

Abdullah Gül'e ''Daha projelerim var'' diyen Dinçer yine de görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınması için Çankaya Köşkü'ne isminin gittiğini öğrenen Ömer Dinçer, Gül'ün kapısını çaldı. Gül'e ''Daha projelerim var'' diyen Dinçer yine de görevden alındı.

LİSTE SIZDI: Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabine değişikliğini iki hafta üst üste yaptıkları haftalık görüşmede ele aldılar. Erdoğan, yapacağı değişikliği Gül'le paylaştı. İşte bu noktadan sonra liste dışarı sızdı. Daha doğrusu görevden alınacağını öğrenen Dinçer'e bu bilgi verildi.

GÜL'E GİTTİ: Bakanlıktan alınacağını öğrenen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çankaya Köşkü'nden acil randevu aldı. Cumhurbaşkanı ile görüşen Dinçer'in ''Bakanlıkta hayata geçireceğim daha önemli projelerim var, devam etmek istiyorum'' talebinde bulunduğu iddia edildi. Gül ise bu tasarrufun Başbakana ait olduğu yönünde cevap verdi.

KİMDEN ÖĞRENDİ?: Kabine değişikliği konusunda Erdoğan, çevresiyle bilgi paylaşımı yapmıyor. Sadece Köşk'e çıkmadan önce özel kalemi veya danışmanlarından birine listeyi yazdırıyor. Bu bilgi Başbakanın yanındaki 1-2 kişide bulunuyor. Ömer Dinçer'in görevden alınacağını nereden öğrendiği merak konusu oldu.

Eski Başbakanlık Müsteşarı olan Dinçer'in Başbakanlık ekibinden bilgi alabileceğine dikkat çekiliyor. Düşük bir ihtimal ise Çankaya Köşkü'nden böyle bir bilginin verilmesi. .

Veli Toprak/Sözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber