İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

Karabağlar'da polisin açtığı ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada 10 tanık dinlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

Karabağlar'da polisin açtığı ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada 10 tanık dinlendi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru İmran K, maktul Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak ve babası Nusrettin Barlak, tanıklar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun da izledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya gelenler üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Olayın görgün tanıkları olarak dinlenen mahalle sakinlerinden Abdülgani Yaşlı, kahvehanede arkadaşlarıyla otururken duydukları ses üzerine dışarı çıktıklarında iki aracın çarpışmış olduğunu gördüğünü, araçlardan birinin emniyete ait olduğunu söyledi. Yaşlı, sonrasında yaşanan tartışma üzerine olay yerinde kalabalık toplandığını, ardından silah sesi duyduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğur'un, sanık polis memuru İmran K'nın silahını nereye doğrulttuğunu sorması üzerine Yaşlı, "Sanık, havaya değil karşısındakilere doğru ateş etti. Karşısındaki kişilerin biri yaralandı. Yaralı biraz ilerideki büfeye doğru yürüdü ve yere düştü. Emrah Barlak, 'Sen benim kardeşimi öldürüyorsun' dedi ve elindeki sandalyeyi havaya doğru kaldırır gibi oldu, sanık tekrar ateş etti" dedi.

Yaşlı, mahkeme başkanının, "Kalabalıktaki kişilerin elinde bıçak, kırılmış şişe" görüp görmediğini sorması üzerine, böyle bir şey fark etmediğini, sanık dışındaki polislerde de silah görmediğini ifade etti.

Tanık olarak dinlenen diğer mahalle sakinleri de benzer ifadeler verdi.

Görgü tanığı olarak dinlenen ve kazayla ilgili tutanak tutan trafik polisi Hasan Bulur da kaza bildiriminden sonra gittikleri olay yerinde yaklaşık 200 kişilik bir kalabalığın etraflarını sardığını belirtti.

-"Ortalık savaş alanına döndü"-

Erhan Barlak'ın başkasına ait ehliyeti uzattığını, sanık İmran K'nın, bu kişiye ehliyetin kendisine ait olmadığını söylediğini aktaran Bulur, şöyle konuştu:

"Ehliyeti uzatan kişi 'Burası Limontepe, buradan çıkamazsınız. Ne yazmak istiyorsanız yazın. İlla kan mı akıtmak istiyorsunuz-' diye laflar söyledi. Ölen kişinin kardeşi Erhan Barlak, elinde sandalyeyle polisin üzerine doğru gelirken, sanık polis bir el ateş etti. Erhan Barlak, yere düştü. Bu sırada kırık bira şişeleri, kasalar bize doğru fırlatıldı. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Bu sırada Emrah Barlak, 'Sen benim kardeşimi öldürüyorsun, ne yapmak istiyorsun-' diyerek kahvehaneden aldığı sandalyeyle üzerimize doğru gelirken, sanık polis İmran K. önce havaya, sonra yere doğru ateş etti."

Mahkeme Başkanı Uğur'un, Emrah Barlak elinde sandalyeyle gelirken sanıkla arasındaki mesafenin ne kadar olduğunu sormasına karşılık Bulur, "Çok yaklaştı. Sandalyeyle bir saldırı vardı" dedi.

Diğer tanık polis memurları da aynı yönde ifade verdi.

Sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada olayın CD'de kayıtlı görüntülerinin izlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-Olay-

Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012'de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki 09 YG 987 plakalı otomobil, park halindeki polis ekip otosuna çarpmış, çıkan tartışmada polis memuru İmran K'nın ateş etmesi sonucu yaralanan üç kiyiden Emrah Barlak hayatını kaybetmişti.

Sanık polis memuru İmran K. hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve 25 yıl hapis cezası, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ila 9 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

-Duruşma öncesi basın açıklaması-

Öte yandan, duruşma öncesi, Baran Tursun Vakfı ve Mazlum-Der üyesi bir grup, basına açıklamada bulundu.

Polis aleyhine slogan atan grup adına açıklama yapan Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, faili polis olan 128 cinayet bulunduğunu belirterek,

"Hükümete ve parlamentoya sesleniyoruz. Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu bu haliyle yürürlükte kaldığı müddetçe bu ölümlere siz de ortak olmaya devam edeceksiniz. Mevcut kanun uluslararası standartlara uygun olarak yeniden düzenlenmeli" dedi.

Baba Nusrettin Barlak ise 26 Ocak'ta Ankara'da Mazlum-Der ve Baran Tursun Vakfı'nın düzenlediği bir eylemde gözaltına alındığını, oğlu Emrah Barlak'ın fotoğraflarının suç unsuru olduğu gerekçesiyle savcılık talimatıyla imha edildiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber