İzmir'de doktor ve hemşirenin darbedildiği iddiası

İzmir'de polise başvuran doktor ve hemşire, hasta ve hasta yakınının saldırısına uğradıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de doktor ve hemşirenin darbedildiği iddiası

İddiaya göre, Buca ilçesi Gediz Mahallesi'nde bulunan 11 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak çalışan Ayşegül Zengin, rutin gebelik kontrolü için gelen S.A'nın (30) saldırısına uğradı.

Sağlık çalışanlarının şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, S.A ve eşi M.A'yı Buca Polis Merkezi'ne götürdü.

İzmir Buca 11 No'lu Gediz Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Muharrem İdiz, AA muhabirine, gebelik izlemi için gelen kadın hastayla ilgilenen hemşirenin saldırıya uğradığını söyledi. İdiz, şöyle konuştu:

"İçeri girdiğimde hasta hemşirenin boğazına sarılmış vaziyetteydi. Hasta, bu esnada 'bana saldırıyorlar' diye de bağırıyordu. Ayırmaya kalktığımda bu sefer beni iterek, boğazıma yapıştı. Etraftakiler 'karşındaki doktor, ne yapıyorsun' diye uyarsa da 'doktor da kim oluyormuş' diyerek saldırgan tutumunu sürdürdü. Hatta bizi kavgayı dışarıda sürdürmek amacıyla aşağıya davet etti. Biz de durumun ciddiyeti üzerine 155'i arayarak polise haber verdik.

Bu sırada sanırım hastanın haber vermesi üzerine olay yerine eşi de gelerek olaya sonradan dahil oldu. Polislerin arasından bize saldırmaya kalktı. Küfür ve hakaretlerde bulundu. Binanın içine giren hastanın eşi olaya hiç müdahil olmayan başka bir doktor arkadaşa da saldırdı. Polise giderek şikayetçi olduk."

Darbedildiği öne sürülen hemşire Ayşegül Zengin ise rutin kontrollerini yaptıkları 26 haftalık hamile hastanın, 21 Ocak'taki kontrolünü yaptırmadığı için telefon açarak Aile Sağlığı Merkezi'ne gelmesini sağladığını ifade ederek,

"Kontrollere gününde gelmeyen hasta kendisiyle ilgilenilmediğimi iddia ederek tartışmaya başladı. İzlenim günlerini takip ederek kontrollerini aksatmamasını söyledim. Bunun üzerine 'Sen kimsin' diyerek boğazıma yapıştı. Yardım isteyince doktorumuz Muharrem Bey geldi. Beni bırakarak Muharrem Bey'in boğazına yapıştı. Olaya daha sonra hastanın eşi de dahil oldu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber