İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Belletici öğretmen görevlendirilmesi genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 2013/3 nolu "Belletici Öğretmen Görevlendirilmesi" konulu genelge yayınladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 13:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Belletici öğretmen görevlendirilmesi genelgesi

Okul, tür, kademe ve özelliklerine göre Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmelik ve okulların özel yönetmeliklerinde belirtilen esas ve usullere göre görevlerini yürüten belletici öğretmenlerin ücretleriyle ilgili hükümler ise Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 13. maddesinde belirtilmiştir.

Söz konusu 2013/03 nolu genelgeye göre;

1- Belletici ihtiyacı;

a) Okulda görevli öğretmenler arasından,

b) Okulda yeterli sayıda öğretmen bulunmaması ve ihtiyacın karşılanamadığı durumlarda sırayla aynı yerleşim birimindeki, ilçedeki ve ildeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerden istekli olanlar arasından,

c) Her iki durumda da ihtiyacın karşılanamaması halinde sırayla yerleşim birimindeki, ilçedeki ve ildeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından resen görevlendirme yapılmak suretiyle karşılanacaktır.

2- Askerlik görevini öğretmen olarak yürütenlere belleticilik görevi verilebilecek, ancak valiliklerce Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlere belleticilik görevi verilmeyecektir.

3- Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği n 55 inci maddesi; "Eğitim-öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanlara yönetim, büro işlerinde, ders, nöbet ve sınav gibi rehberlik ve psikolojik danışmadaki hizmet alanlarıyla ilişkisiz konularda görev verilemez..." hükmü gereğince rehber öğretmenlere belleticilik görevi verilmeyecektir.

4- Okul yönetimlerince, belletici öğretmenlerin görevleri mevzuatına uygun olarak açıkça belirlenerek kendilerine yazılı olarak tebliğ edilecektir.

Belletici öğretmen görevlendirilmesine dair 2011/37 nolu Genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan genelge için tıklayınız.

Not: Yürürlükten kaldırılan genelgede ihtiyaç duyulması halinde ana sınıfı öğretmenlerine de belleticilik görevi veriliyor iken bu yeni genelgede ana sınıfı öğretmenlerinin durumu belirtilmemiştir.

Bu nedenle 06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin "Hizmet alanları ve hizmet puanı" başlıklı 47. maddesi, 6. fıkrasındaki; "Yatılı ilköğretim bölge okullarında görev yapan öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca bayan öğretmenlere on puan, erkek öğretmenlere altı puan eklenir. Yıldan arta kalan süreler, bu maddenin beşinci fıkrasında belirtildiği şekilde değerlendirilir." hükümleri ile Yatılı ilköğretim bölge okullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca on puan, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca altı puan verildiğinden okul öncesi öğretmenlerinin de okulun verdiği puandan faydalandığı da göz önünde bulundurulursa nöbet tutma muafiyeti olanlar haricindeki tüm öğretmenlerin ve okul öncesi öğretmenlerinin de nöbet tutması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir

İşte yeni genelge;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber