İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sosyal hizmetler belediyelere devredilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal hizmetlerin belediyelere devredilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal hizmetler belediyelere devredilecek

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Bakan Şahin, ilk olarak Vali Vahdettin Özcan’ı makamında ziyaret etti. Valiliğe gelişinde çiçeklerle ve sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Şahin’e Rıdvan Yamuç adlı vatandaş, özel olarak yazdığı şiiri çerçeveli olarak hediye etti.

’15 REHABİLİTASYON MERKEZİ KAPATILACAK’

Vali Vahdettin Özcan’ın sunumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Fatma Şahin, Türkiye’deki 150’ye yakın Özel Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamının denetlendiğini, yönetmeliklere uygun olmayan 15’inin kapatılması ile ilgili karar alındığını açıkladı. Şahin, "Hükümetin verdiği bütçeyi adam gibi kullanmayan, engellilerin önündeki engelleri kaldırmayan, rehabilitasyonu, aldığı bütçeyi onların huzurlu ve bakım ihtiyacını gidermeden kullanan zihniyetlere karşı da çok net bir duruşumuz var. Kendi şehrimde iki tane rehabilitasyon merkezinin kapatılma kararını onayladım. Bu kadar netiz. Çünkü kaliteyi çok önemsiyoruz. Verdiğimiz bütçeyi insanların yaşam kalitesini artırması bakımından çok önemsiyoruz. 2013 yılında bu çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

’TÜRKİYE’DE 1.5 MİLYON İNSAN SOSYAL YARDIMLARDAN FAYDALANIYOR’

Bakan Şahin, Türkiye’de 15 milyon insanın sosyal yardımlardan faydalandığına da dikkati çekti. Şahin, "Yapılan denetimler sonucu bu grupta yer alan 150 bin civarında çalışabilir durumda vatandaşımız tespit edilerek bakanlığımız ve İŞKUR işbirliği ile 20 bin kişi istihdam sahibi oldu. 55 bin kişiye de kurs veriliyor. Bu 150 bin kişinin bu şekilde sosyal yardımlardan çıkıp kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra Çankırı Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Şahin’e Belediye girişinde vatandaşlar ’Şefkatin annesi hoş geldiniz’, ’Çankırı sizinle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde büyük sevgi gösterisinde bulundu. Mustafa Kurt adlı Kore Gazisi’nin okuduğu şiirden etkilenen Bakan Şahin gazilerle yakından ilgilendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ve birim müdürleri tarafından belediye girişinde karşılanan Bakan Şahin’e Başkan Dinç tarafından engelliler, yaşlı ve sosyal yardımlar, çocuk meclisi, kadın eğitim ve kültür merkezi, kadın istihdam merkezi, kadın lokalleri, kadınlara yönelik eğitim çalışmaları hakkında geniş bir sunum yapıldı.

Bakan Şahin, burada yaptığı açıklamada ise Ulaşılabilir Destek Projesi’yle ilgili 7 ilin pilot olduğunu, Çankırı’nın da bu illerden birisi olduğunu söyledi. Pilot olan illeri de uyaran Bakan Şahin, "Haziran ayından sonra çalışmalar tamamlanmazsa ceza gelebilir. Bir an önce bu belediyelerimiz çalışmaları bitirmek durumunda" dedi.

’SOSYAL HİZMETLER BELEDİYELERE DEVREDİLECEK’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görev alanındaki çalışmaların belediyelere devredilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin şunları söyledi:

"Hizmetlerin insan odaklı belediyeciliğe dönüşmesinin son yıllarda ne kadar önemli ve etkin olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan bizim kendi alanımızda yaptığımız çalışmalarda yerel belediyecilik güçlü bir sosyal belediyeciliğe, hizmet odaklı belediyeciliğe dönüştüğü zaman biz zaten bu üzerimizdeki yaptığımız çalışmaların hepsini devredeceğiz. Kanun hükmünde kararname ile bunu bize verilmişlerdi. Biz şimdi bu standartlar oluştuktan sonra bunun gibi bizim görev alanımızdaki işlerin biz sadece takibini, denetimini yapacağız. Bu işin işletmesini belediyelerimiz yapacak. Hamdolsun belediyelerimizin altyapısı giderek güçleniyor."

Bakan Fatma Şahin, Çankırı Belediyesi Kadın İstihdamını Destekleme ve Altyapı Oluşturma Merkezi’ni de ziyaret ederek kadınların satışa yönelik yaptığı ürünleri inceledi. Ayrıca Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ni de ziyaret eden Bakan Şahin, burada ilk kez karşılaştığı unutulmuş bir sanat olan filografinin örneklerini görünce mutluluk duyduğunu ve şaşkınlığını dile getirdi. Tellerin çivilerle buluştuğu filografi uygulamasını beğenen bakan Şahin’e yapılmakta olan bu eserin hediye edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber