81 ilin valilik görevlilerine Marmaris'te seminer

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 81 ilin valiliklerinde görev yapanlara yönelik düzenlenen 'Hizmetiçi Eğitim Semineri' başladı.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca 21-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Özel Kalem ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürleri Semineri, sabah saatlerinde Cettia Otel'de düzenlenen açılış toplantısıyla başladı. Merkez Valisi Eğitim Daire Başkanı Osman Dıraçoğlu'nun açılış konuşmasının ardından söz alan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı'nca düzenlenen eğitim seminerinin değişen ve gelişen uygulamalar nedeniyle oldukça önemli olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Kanun ve yönetmelikleri yakından izlemek, uygulamada birlikteliği sağlamak adına bu tür seminerler oldukça önemli. Ayrıca bu seminer devletin otoritesi ve itibarı açısından da önem taşımaktadır. Hepiniz hata kabul edilmesi mümkün olmayan görevlerde çalışıyorsunuz. Biz valilerin başarı ve başarısızlıkları da sizin çalışmalarınıza bağlı. Bir uygulamayı doğru yaparsanız valinin başarısı, yanlış yaparsanız, valinin başarısızlığı olarak görülür" dedi.

Seminere katılan 300 valilik görevlilerine turizmin gözbebeği Marmaris ve Muğla ili hakkında bilgi veren Vali Aksoy, katılımcılara fırsat buldukça Marmaris ve çevresini gezmeleri tavsiyesinde bulundu. Marmaris'in Türkiye'de altyapısını tamamlayan tek ilçe olmasının yanında il merkezleri de dahil olmak üzere örnek bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Vali Aksoy, "Doğal ve kültürel özellikleriyle marka olmuş bir turizm kenti.

1124 kilometre uzunluğundaki kıyı uzunluğuyla Muğla ili 2 uluslararası havaalanı ve 7 hudut kapısına sahiptir. İlk 10 aylık verilere göre, Muğla ili turist sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 artış almış ve 3 milyon sınırına ulaşmıştır. Muğla sadece turizm değil, tarım ve yer altı zenginlikleriyle de ön plana çıkmıştır. Yüzde 68'i orman, yüzde 26'sı özel çevre ve yüzde 14'ü SİT olan böylesine önemli bir ilde yatırımcıların da zaman zaman sıkıntıları olmaktadır. Ancak bu sıkıntıların aşılması için uğraşlar devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından valiliklerde görev yapan müdürlerden özel kalem müdürleri Cettia Otelde'ki seminere devam ederken, basın ve halka ilişkiler müdürleri Lidya Otel'e geçti. Cuma günü akşam saatlerinde sona erecek seminerde katılımcılara çağdaş yönetim teknikleri, halkla ilişkiler, resmi yazışma gibi konularda uzmanlar tarafından bilgi verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber