Doğu'da 422 köy yoluna ulaşım sağlanmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 272, Muş'ta 52, Bitlis'te 86 ve Hakkari'de 12 köye ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte dün akşam saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 272 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışması başlattığı bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çığ düşmesi nedeniyle Van-Bahçesaray, Hakkari-Şırnak ile kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan yollarında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise parçalı bulutlu hava beklendiğini ifade ederek, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı ile çığ tehlikesi konusunda vatandaşları uyardı.

Bir hafta boyunca etkili olan kar yağışı, yerini açık ve güneşli havaya bıraktı. Hava sıcaklığındaki düşüş, bölgede hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Gevaş-Gürpınar karayolu güzergahında aşırı soğuk ve rüzgarın etkisiyle oluşan kar fırtınaları, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karayolları ekipleri, yollarda tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-Muş-

Kar yağışı sonucu 52 köye ulaşımın sağlanamadığı Muş'ta İl Özel İdaresi'ne bağlı 13 ekip ve 100 personel, kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu bölgelerde mücadele çalışmalarını güçlükle yürütüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, olumsuz hava koşulları nedeniyle ekiplerin zor şartlarda görev yaptığını belirterek, köy yollarının yağışın devam etmemesi durumunda bir haftada açılacağını dile getirdi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, buzlanma, don olayı ile çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

-Bitlis-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis'te 86 köyle ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını ulaşıma açabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 1 metre 40 santimetre ölçülen kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 1 metre 55 santimetreye kadar ulaştığını belirtti.

Yetkililer, yüksek kesimlerde kar kalınlığının fazla olmasından dolayı, çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

-Hakkari-

Etkili olan kar yağışı ve tipi sonucu 12 köy yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde de kar yağışı ve çığ nedeniyle kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarla açılıyor.

Beyyurdu-Aktütün köyleri arasında bulunan Sugediği'nde çalışmalar devam ederken, yer yer kalınlığı 5 metreye ulaşan kar ve çığ nedeniyle karla mücadele ekipleri zor anlar yaşıyor.

Elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle birçok köye enerji verilemediği belirtildi.

İlçe Özel İdare Müdürü Faik Akbaş, ''Şuanda Konur-Aktütün yolunu açmaktayız. Saatlerimiz neredeyse gece yarısına gelmektedir. Gördüğünüz gibi çalışmalarımız sıfırın altında 10 derecede gece gündüz sürmektedir. Karın yüksekliğini de görmektesiniz. Ancak sayın kaymakamımızın talimatları doğrultusunda onun beklentilerini yerine getirmek için gece gündüz çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Halkımıza tek amacımız hizmet etmektir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber