İçişlerinden belediyelere sözleşmeli personel alma yetkisine dair açıklama

Haber Giriş : 22 Kasım 2005 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan bir genelgeyle, Belediye Kanunu'nun öngördüğü hükümler çerçevesinde belediyelerin nitelikli sözleşmeli personel istihdam edebilecekleri bildirildi

Hükümet belediyelere, nitelikli sözleşmeli personel çalıştırabilmeleri için yetki verdi. İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan bir genelgeyle, Belediye Kanunu'nun öngördüğü hükümler çerçevesinde belediyelerin nitelikli sözleşmeli personel istihdam edebilecekleri bildirildi.

Bakan Aksu'nun imzası ile valiler kanalıyla belediye başkanlarına gönderilen genelgede, sözleşmeli personelin çalıştırılması sırasında personel giderlerinin, en son bütçe gelirine oranı konusundaki sınırlamalara uyulacağı belirtildi. Belirlenen bu oranların aşılması halinde sorumlular hakkında kanuni işlem yapılacağı hatırlatılan genelgede, ?Belediye ve bağlı kuruluşların ?avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker' gibi uzman ve teknik personel kadrolarından boş pozisyon bulunduğu takdirde, bu kadrolara atama yapılmayacak. Bu kadroların karşılığı yıllık sözleşme ile personel çalıştırılabilecektir? denildi.

SERBEST MESLEK YAPAMAYACAKLAR

Genelgede, bu şekilde çalıştırılacak sözleşmeli personelin tam gün esasına tabi olacağı ve ayrıca serbest mesleki faaliyetlerde bulunamayacakları vurgulandı.

yenisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber