Kurumlar, AÖF sınavlarına giren personele destek vermeli

AÖF birinci yarı dönem final sınavları 9-10 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kurumlarda çalışan AÖF öğrencileri ise haftasonunda ek görev verilirse sınavlara girememekten korkuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurumlar, AÖF sınavlarına giren personele destek vermeli

Kısa bilgi

Maddi, ailevi sebepler veya görev nedeniyle örgün öğretim olarak üniversite okuma imkanı olmayanların için açıköğretim yoluyla dışarıdan yükseköğretim okuma imkanı bulunmaktadır. Şuan ülkemizde 1 milyondan fazla kişi açıköğretim yoluyla yüksek öğrenimini gerçekleştirmektedir.

AÖF öğrencilerinin önemli bir bölümü kamu görevlisi

Sayıları 1 buçuk milyona ulaşan AÖF öğrencilerinin önemli bölümü kamu kurumlarında görev yapmaktadır. AÖF sınavlarının haftasonu yapılması kamu görevlilerinin de öğrenim seviyelerini bu şekilde yükseltmelerine imkan sağlamaktadır.

Kamu görevlileri derece-kademe yükselmesi, maaş yükselmesi, görevde terfi, ek gösterge yükselmesi ve emekli maaşının yükselmesi gibi amaçlarla AÖF'ye kaydolmaktadır.

Bazı kurumlar AÖF'li personele sorun çıkarıyor

Üyelerimizden gelen birçok mesajda kamu görevlisi olan AÖF'lilere, çalıştıkları kurumlarının bu konuda destek olmak yerine bazı idari uygulamalarla bunu engellemeye çalıştıkları belirtilmektedir.

Bu kurumlar AÖF vize -final haftalarında personele daha çok iş vermekte ve sınav günlerinde ise görevlendirme vermekte, ek mesaiye çağırmakta veya nöbet görevi vermektedir. Bu durum ise bu kişilerin ders çalışamamasına ve çalışsa da sınava girememesine neden olmaktadır.

Eğitim anayasal bir haktır

1982 Anayasasının 42'nci maddesinde "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz." denilmektedir. Kurumda AÖF'li personele yapılan bu çeşit engellemeler hem ahlaki hem de hukuki yönden uygun olmayan davranışlardır.

Üstelik daha kaliteli ve verimli kamu hizmeti sunumu açısından daha eğitimli ve bilinçli personel ile çalışmak günümüz çağında her kurum için tabi ki bir avantajdır. Kendisini geliştirmek ve halka daha iyi bir kamu hizmeti sunabilmek için görevinin yanında bir de akşamları yorgun bir şekilde sabahlara kadar ders çalışan bu kişilerin mağdur edilmesi çağdışı bir uygulamadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber