5 Şubat 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- 12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere, Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek Gül, hareketinden önce havalimanında basın açıklaması yapacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da

- Erdoğan, Kahramanlar Meydanı'nda Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyma ve resmi karşılama töreninin ardından Başbakan Viktor Orban ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

- Erdoğan, Başbakan Orban'ın onuruna vereceği öğle yemeğine ve Türk-Macar İş Forumu'na katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Macaristan CumhurbaşkanıJanos Ader ve Macar Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile ayrı ayrı görüşecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal'in Portekiz'in Cascais kentindeki kongre toplantısına katılacak ardından İstanbul'a dönecek.

4- MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Komisyonu'na katılacak ve bazı temaslarda bulunacak.

6- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'de konuşlandırılan patriot füzeleriyle ilgili Genel Kurul'a bilgi verecek.

7- TBMM'den

- Genel Kurul'da, Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

8- Suriye ve Mali'deki gelişmeler takip ediliyor.

9- Türkiye-Çek Cumhuriyeti özel maçına doğru

- (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber