Parlak: Başörtüsüne karşı değiliz!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2005 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak bir gazeteye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parlak örtünme ile türbanın ayrı ayrı şeyler olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak bir gazeteye çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul Üniversitesi'nde türban eylami olmadığına dikkat çeken Parlak, ?Ya başınızı alacaksınız ya da sizi almayacağız, dedik. Çoğu açtı. Ama türban nedeniyle okuldan uzaklaştırılan olmadı? dedi. Hiçbir kişinin gidip başörtüsünü çıkartmak gibi bir niyetinin olmadığını anlatan Parlak, ailesinde de başörtülüler olduğunu söyledi. Başörtülülerin orduevlerine bile girdiğini hatırlatan Rektör Parlak şunları söyledi:

SON NOKTA KONMUŞTU

?Orduevlerine de giriyorlar. Üniversiteye de alıyoruz. Fakat öğrenciler başörtüsü takmıyor. Onun yerine simge olan türbana yöneliyorlar. Türbana zaten bizden önce nokta konmuştu. Biz de geldiğimiz andan itibaren kamusal alana türbanlı öğrenci alınmayacağını söyledik ve bu da uygulanıyor. Bir uygulayıcı olarak bizim böyle bir gündemimiz zaten yok. Örtünmenin türbandan ayrı birşey olduğunu dile getiren Mesut Parlak Türkiye'nin Ulusal Savaş'ından bu yana en ciddi sürecinden geçtiğini kaydetti. Başörtüsünün annemizin taktığı, Osmanlı'dan gelen, geniş halk kitlelerimizin tercih ettiği bir örtü olduğunu sözle-riine ekleyen Parlak, öğrencilerin başörtüsü takmadığını onun yerine simge haline gelen türbana yönelidiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber