Çelik, Mardin'deki olay hakkında konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2005 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ilköğretim okulunun taranması, 1 öğretmenin hayatını kaybetmesi ve 4 öğrencinin yaralanmasıyla ilgili acı haberi, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda öğrendi.

Gazetecilerden saldırı haberini öğrenen Bakan Çelik, saldırıyı gerçekleştirenleri kınayarak, büyük bir üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Meclis'te bölgeden gelen sıcak habere ilişkin ilk bilgilerin yalanlandığına ilişkin bilgi almasıyla önce rahatladı, ancak okulun taranmasının doğrulatılması sonrasında üzüntüye boğuldu. İlk gelen haberlere ilişkin olarak kendisine hiçbir bilgi ulaşmadığını belirten Çelik, "Kim olursa olsun insanın ölümü bizi üzer. Tabii öğrenci veya öğretmen olması bizi 1. dereceden daha da üzer" diye konuştu.

Nusaybin İlçesi'ndeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'na gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Meclis koridorlarına ilk bilgi bir askerin şehit edilmesi olarak yansıdı. Ancak, saldırıda Adnan Çelik adlı öğretmenin hayatını kaybettiği ve 4 öğrencinin yaralanmasının kesinleşmesinin, Milli Eğitim bürokratlarını derinden üzdüğü gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber