İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmene internette yüksek lisans fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin öğrenim özrü atamaları sorununu çözmek için 'e-akademi' formülünü geliştirdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmene internette yüksek lisans fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özür grubu tayinlerinde sorunlara neden olan öğrenim özrü sorununu çözmek için E-Akademi'de uzaktan yüksek lisans projesini hayata geçiriyor. Proje ile birlikte, öğretmenler bulundukları il ve ilçede görevlerini yaparken internet ortamında yüksek lisans eğitimlerini de alabilecekler.

BAKANLIK YÖK İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Bu kapsamda YÖK ile çalışan Bakanlık, üniversiteler ile anlaşmaya gidecek ve proje bu yıl uygulanmaya başlayacak. Özür grubu atamaları ile Türkiye'nin batısında öğretmen doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, bu kapsamda başlatılacak E-Akademide yüksek lisans projesiyle öğretmenlere avantaj sağlamayı planladıklarını dile getirdi. Yılmaz, ulusal öğretmen stratejisi kapsamında getirilen kariyer basamaklarının, öğretmenlerin, kendilerini geliştirme gerekliliğini de beraberinde getirdiğini vurguladı.

Artık master 3, doktora 6 yıl

'Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yüksek lisans programını tamamlama süresi üç yıl, doktora programını tamamlama süresi yüksek lisans derecesiyle kabul edilenler için altı, lisans derecesi ile kabul edilenler için dokuz yıl olarak belirlendi. Tezi, sanatta yeterlik çalışması reddedilen öğrencinin de kurumla ilişkisi kesilmeyecek, yeni bir çalışma konusu verilecek.

E-akademi dönemi

Özür grubu atamaları ile Türkiye'nin batısında öğretmen doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. E-akademi her yerden eğitim imkanı sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber