Grafik kadroları da boş kaldı

Daha önce boş kalacağını belirttiğimiz VHKİ (Güzel Sanatlar) kadrolarına başvuran olmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Grafik kadroları da boş kaldı

17 Ocak tarihinde yayınladığımız haberde, Gümrük alımında 2 kadro boş kalacak, demiştik. Kadroların boş kaldığı resmileşti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ocak ayında ilana çıkmış ve bin 791 kişi alacağını duyurmuştu. Bu ilanda 2 VHKİ kadrosu yer aldı. VHKİ kadrolarına başvuru şartı için grafik veya güzel sanatlar mezun olmak ve 70 veya üzeri puan almak gerekiyordu.

Memurlar.net üyelerinin yaptığı analiz doğrultusunda, 70 ve üzeri puanlı grafik veya güzel sanatlar mezunu aday olmadığını belirtmiş ve bu hususu 17 Ocak'ta haberleştirip, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının dikkatine sunmuştuk.

Ancak bu önerimiz de dikkate alınmadı.

İlana göre, 2 kişilik VHKİ (Güzel sanatlar) kadrosu için toplam 4 adayın sözlü sınava çağrılması gerekiyordu. Sözlü sınava başvurabilecek aday sayısı dün açıklandı. Başvuran hiçkimse bulunmuyordu.

Yüzlerce aday tarafından gündeme getirilmesine ve memurlar.net olarak Bakanlığı uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir alınmadığı için bu sonuç ortaya çıkmıştır.


*Gümrük'te boş kadro skandalı


SKANDALLAR ZİNCİRİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kadrolarına daha önce merkezi yerleştirme sistemi ile atama yapılıyordu. Bu sistemde sözlü sınav bulunmuyordu. Yani torpil yoktu. Ancak, Bakan Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına kadrolarına yapılacak memur alımlarını ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi dışına çıkardı. Sözlü sınav şartı getirildi. Torpilin önü açıldı. Bu sistemin, sadece daha fazla kişinin Bakan Yazıcı'ya minnet duyması, daha fazla kişinin siyasetçilerin peşinde koşması için getirildiği ifade edildi.

2- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yerleştirme tarihleri, ÖSYM'nin merkezi yerleştirme tarihleri ile çakıştı. Bir çok aday hem merkezi yerleştirmelere hem de Gümrük alımına başvurdu. Çok sayıda kadro Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bu öngörüsüz işleminden dolayı boş kaldı.

3- Şimdi de daha önce uyarmamış olmamıza rağmen, ilanın başvuru tarihleri arasında hiçbir önlem alınmadı. Taban puan bir kaç puan düşürülmüş olsaydı boş kalmayacak olan kadrolar bir inat uğruna boş kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber