SSK'da ?e-borcu yoktur' dönemi

Haber Giriş : 23 Kasım 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, elektronik ortamdan ?borcu yoktur belgesi' için test uygulama başlattı. Sistemin startı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle verilecek. Böylelikle SSK'daki bir kuyruk daha tarihe karışacak

SOSYAL Sigortalar Kurumu (SSK), mükelleflerini kuyruktan kurtarmak için bir hizmete daha start verdi. Vatandaşı bir hayli yoran bürokratik işlemlerin ardından alınabilen ?borcu yoktur belgeleri', artık elektronik ortamdan da verilebilecek. Ancak bunun için çalışılan kurumun, SSK'nın e-bildirge ve e-bilgilendirme uygulanmalarından faydalanması zorunlu olacak. ?e-borcu yoktur' uygulamasıyla tatil ve mesai saatleri düşünülmeden, elektronik ortamdan 7 gün-24 saat borcu yoktur belgesi alınabilecek. SSK'nın web sitesinde test uygulamasına geçilen sistemin startı ise, Başbakan Erdoğan tarafından verilecek.

TEST YAYININDA

STARTININ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle verileceği uygulama, sigortalının kuruma gelme, yazışma yapma, faks yollama gibi bir dizi bürokratik işleme başvurmadan, internet ortamında 7 gün-24 saat ?borcu yoktur belgesi'ni alabilmesini amaçlıyor. Uygulamayla birlikte, SSK'nın web sitesine girecek olan işveren, verilen barkod numarasıyla ?borcu yoktur' belgesini görecek ve aldığı çıktı, resmi belge değerinde olacak.

KUYRUKLAR AZALACAK

SİGORTALILAR artık hem hizmete daha çabuk erişilebilecek, hem de SSK önündeki uzun kuyrukların biri daha tarihe karışacak. Öte yandan, SSK verilerine göre 7 milyon 12 bin 156 aktif sigortalının, 6 milyon 437 bin 25'inin bildirgeleri elektronik ortamdan veriliyor. 936 bin 840 işyerinden 540 bin 866'sı da e-bildirge yönteminden yararlanıyor.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber