23 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara'dan İstanbul'a gidecek.

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.00'da İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi ve beraberindeki heyetle görüşecek, saat 20.00'de İtalya Cumhurbaşkanı Ciampi onuruna İstanbul'da verilecek akşam yemeğine katılacak.
- TBMM Genel Kurulu'nda Yüksekova ve Şemdinli olayları görüşülecek.
- AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri, basın toplantısı yapacak.
- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, basın toplantısı yapacak.
- Anavatan Partisi Grubu toplanacak.
- TBMM Milli Eğitim Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da İtalyan işadamları ile birlikte kahvaltı yapacak, saat 13.00'te Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak, saat 18.00'de MİT Müsteşarı Emre Taner'i, saat 18.30'da Başbakanlık Askeri Başdanışmanı Bekir Kalyoncu'yu kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri, saat 12.00'de, Levent'teki TOBB hizmet binasında, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le biraraya gelecek.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 11.00'da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenecek olan basın toplantısına, saat 14.00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen uluslararası yarışmalarda 2003-2004 öğretim yılında dereceye giren 31 öğrencinin ödül törenine katılacak, saat 15.00'da illerden gelen temsilci öğretmenleri kabul edecek, saat 20.30'da 'AK Parti'nin Siyasete Getirdiği Yenilikler ve Siyasette Eğitim' konulu siyaset akademisine katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 13.00'da 'Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi -CEDAW- Uygulamalarının Takip Edilmesi' projesi kapsamında düzenlenecek ortak bilgilendirme toplantısında konuşacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 11.00'da İtalyan Üretim Faaliyetleri Bakanı Claudio Scajole ve beraberindeki konuk heyet ile görüşme yapacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Montezemolo ile İtalyan Bankalar Birliği (ABİ) Başkanı Sella'nın da yer alacağı bir grup işadamını kabul edecek.
- Enerji sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan İtalyan heyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i ziyaret edecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Üniversitesi'nde 12. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'nin açılış töreni ile "Anadolu'daki Avrupa Toplantıları" etkinliğinin açılışına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 16.00'da il başkanları ile toplantı yapacak
- MHP Merkez Yönetim Kurulu, saat 14.00'da toplanacak, toplantı öncesi MHP Genel Başkanı Bahçeli, ülke gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Fransa Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Alain Oudot de Dainville, saat 10.00'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nu ziyaret edecek.
- 1. Ortadoğu Yaşlanma Kongresi tanıtım kokteyli, saat 19.00'da düzenlenecek.
- Uluslararası Mayın Yasaklama Kampanyansı'nın, antipersonel karamayınları konusunda hazırladığı 2005 raporu, saat 11.00'da açıklanacak.
- Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, saat 11.00'da 'tebeşir bırakma' eylemi yapacak.
- ODTÜ ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi arasında, saat 11.30'da Üniversite Sanayi İşbirliği protokolü imzalanacak.
- Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk-Ermeni İlişkilerinin Gelişimi ve 1915 Olayları' konulu uluslararası sempozyumun açılış kokteyli saat 18.00'da yapılacak.
- Ankara Sanayi Odası ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından, saat 13.30'da 'Rekabet ve Kalite' konulu panel düzenlenecek.
- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve bağlı kuruluşların çalışanları, saat 12.30'da TBMM önünde yüzde 2,5 zam artışını protesto edecek.
- Eğitim Sen yöneticileri, saat 11.00'da öğretmen sorunlarına ilişkin hazırladıkları raporun sunmak üzere CLP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u ziyaret edecek.
- Türk Eğitim Derneği ve Çankaya Belediyesi arasında, saat 11.00'da arasında protokol imzalanacak.
- İstanbul Büyükşehi Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.00'da, Saraçhane'deki makamında, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Kutlama Komitesi'ni kabul edecek. Topbaş saat 10.30'da, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde, Uluslararası İstanbul Perakende Fuarı 2005'in açılışına katılacak.
- Bir grup aydın, sanatçı ve kurum temsilcisi, Şemdinli'deki olaylarla ilgili, saat 11.00'de, Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde bir basın açıklaması yapacak.
- Siyasi partilerin Bayrampaşa ilçe teşkilatları, ilçedeki görüntü kirliliğini önlemek amacıyla, saat 11.00'de, Kocatepe Metro İstasyonu önünde biraraya gelerek ortak bir deklarasyon yayınlayacak.
- Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ilköğretim okulunun taranması sonucu hayatını kaybeden Adnan Çelik isimli öğretmen toprağa verilecek.
- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerinin Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki incelemeleri sürüyor.
- İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi Başkanı Yusuf Alataş ve beraberinde bulunan 16 kişilik heyetin bölgedeki incelemeleri sürüyor.
- Dünya'da çok ilgi gören ve her yıl 150'den fazla benzer projeyi yürebir grup işadamını kabul edecek.
- Enerji sektöründe üten BCMS'den Mehmet Soyer EBSO'da Şirket Evlilikleri Semineri verecek.
- İzmir Haklar ve Özgürlükler Cephesi Temsilciliği Buca Forbes Caddesi girişinde Şemdinli olayları ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Çiğli Belediyesi, kıraathane ve kafelere kitap dağıtacak.
- EBSO Avrupa Birliği Koordinasyon Birimi bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

TASAM'dan Türk-Afrika Kongresi
- Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi saat 10.00'da Şişli'deki Cevahir Kongre Merkezi'nde yapılacak. İki gün sürecek kongreye Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Beşir Atalay, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Alfa Omar Konare ve Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki ve diğer devlet yöneticileri ve uzmanlar katılıyor.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı
- Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde saat 09.00'da TOBB Plaza'da yapılacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katılması bekleniyor.

Lüleburgaz Sefalosporin Üretim Tesisi'nin açılışı
- Eczacıbaşı İlaç Grubu tarafından Lüleburgaz'da kurulan Sefalosporin Üretim Tesisi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılacağı törenle saat 10.00'da açılıyor. Açılış törenine Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Eczacıbaşı Topluluğu Genel Koordinatörü ve CEO'su Dr. Erdal Karamercan da hazır bulunacak.

Turkcell 3. çeyrek sonuçlarını açıklıyor
- Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar'ın katılımıyla saat 09.00'da Tepebaşı'ndaki Turkcell Plaza'da şirketin 2005 yılı 3. çeyrek sonuçları açıklanacak.

İSO'nun Kasım ayı meclis toplantısı
- İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı, saat 15.00'te, Odakule Meclis Salonunda yapılacak. Meclis toplantısına konuk olarak, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ökütçü katılacak ve gündemle ilgili görüşlerini sanayicilerle paylaşacak.

Lütfi Kırdar'da Perakende Günleri
- Soysal Danışmanlık tarafından 23-24 Kasım tarihlerinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek Perakende Günleri 2005 etkinliği Etkinlik saat 09.00'da başlıyor.

Doğuş Otomotiv'den Porsche'un lansmanı
- Doğuş Otomotiv Alman spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'un 911 modelininin dört tekerlekten çekişli versiyonları 911 4/4S ile 911 4/4S Cabriolet markalarının lansmanını saat 19.00'da Nispetiye Caddesi üzerinde bulunan Porsche Etiler Showroom'da yapıyor.

İSMMMO'dan Türkiye'nin Mali Görünümü raporu
- İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) hazırladığı "Türkiye'nin Mali Görünümü" başlıklı raporun kamuoyuna açıklanacağı toplantı saat 09.00'da The Marmara Oteli'nde açıklanıyor. Toplantıda raporu İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan açıklayacak.

Sabancı Müzesi'nde Picasso sergisi
- Sabancı Holding'in desteğiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek Picasso İstanbul'da sergisinin tanıtım toplantısı saat 11.00'de Emirgan'daki Sakebir grup işadamını kabul edecek.
- Enerji sektöründe ıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

İSEDAK toplantıları
- İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin 25 Kasım'a kadar The Marmara Oteli'nde devam edecek.

Performans Yönetim Zirvesi
- 7. Performans Yönetim Zirvesi Ceylan Otel'de saat 09.00'da başlıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta seçime doğru
- Irak'ta 15 Aralık'ta yapılması öngörülen seçimlere hazırlık silahların gölgesinde devam ediyor. İşgalcilerle direnişçilerin mücadelesi durmaksın devam ediyor.

Depremzedeler zor durumda
- Evsiz barksız yüz binlerce depremzede dışarıda kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hastalık ve diğer olumsuz şartlardan dolayı on binlerce çocuğun ölmesinden korkuluyor. Yetkililer acil olarak en az 5 milyar dolara ihtiyaç olduğunu bildiriyor.

Merkel, Fransa ve Belçika'ya gidiyor
- Dün yemin ederek göreve başlayan Almanya'nın ilk kadın Başbakanı Angela Merkel, bu sıfatla ilk yurt dışı gezisini Fransa ve Belçika'ya yapacak.

AB Komisyonu toplanıyor
- AB Komisyonu olağan haftalık toplantısını yapıyor.

Eliasson'un basın açıklaması
- BM Genel Kurulu Başkanı Jan Eliasson İnsan Hakları Komisyonu reformu ile ilgili Cenevre'de basın açıklaması yapacak.

Ahtisaari'nin Kosova ziyareti
- BM'nin Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin Priştine temasları devam ediyor.

Koçaryan, Slovenya'da
- Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan Slovenya'yı ziyaret ediyor.

WFO konferansı İtalya'da yapılacak
- Dünya Gıda ve Tarım Örgütü'ne (WFO) üye ülkelerin katılımıyla Roma'da konferans düzenlenecek.

Gürcistan'da 'Kadife Devrim' kutlamaları
- Gürcistan'da 'Kadife Devrim'in 1. yıldönümü kutlamaları yapılıyor. Kutlamalara Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yushchenko da katılacak.

Solana, Varşova'da
- AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Varşova'da temaslarda bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber