İç savaştan kaçan Suriyeli ailenin evi yıkıldı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Suriyeli ailenin kaldığı ev yıkıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç savaştan kaçan Suriyeli ailenin evi yıkıldı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Suriyeli ailenin kaldığı ev yıkıldı. 1 yaşındaki bebekleriyle birlikte sokakta kalan aileye, komşuları sahip çıktı.

Suriye'de 2 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan aileler, Türkiye'de hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. 2 ay önce Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn şehrindeki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen Hasan ailesi, 35 yıllık eski bir evde yaşamını sürdürüyordu. 1 yaşındaki bebekleri Ela Hasan ile hayatta kalma savaşı veren Suriyeli ailenin tek odalı evi, aşırı yağışlar sonucu duvarının yıkılmasıyla kullanılamaz hale geldi. Suriye'deki evlerinden getirdikleri eşyaların duvarın altında kalması sonucu kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Firaz İsmail Hasan, eşi ve çocuğuyla mağdur durumda kaldıklarını kaydetti.

Hayatlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini belirten Hasan, evlerinin yıkılmasının ardından komşularının yanında kaldıklarını dile getirdi. Yetkililerden yardım isteyen Hasan, "Bir evimiz vardı, onu da kaybettik. Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. Herhangi bir gelirimiz de yok. Komşularımız sayesinde ayakta kalıyoruz. Bize yardım edilmesini istiyoruz" dedi.

Son anda duvarın altında kalmaktan kurtulduklarını anlatan anne Nura Hasan ise, "Bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı, ortada kaldık. Çocuğum da hasta. Yardım elinin uzatılmasını istiyoruz. Ülkemizde savaş var. Savaş bitene kadar bize yardım edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ceylanpınar ilçesinde kundura tamirciliği yapan Ömer Akgül ise, Suriyeli ailenin çok zor şartlar altında kaldığını, komşuları olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber