Emlak değer tespitindeki sorun giderilmeye çalışılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emlak Vergisi'ne tabi değerlerdeki adaletsizlikler, Maliye Bakanlığı'nda da sıkıntı yarattı.

Maliye Bakanlığı, ortaya çıkan sorunun, belediyelerin ağırlıkta olduğu değer tespit komisyonlarından kaynaklandığı görüşünü taşıyor.

Maliye, özellikle büyükşehirlerdeki belediyelerin, devletten aldığı paya ve Hazine garantili borçlanmaya güvenip, Emlak Vergisi'ne ağırlık vermediğini düşünüyor. Maliye, yaşanan sorunun Belediye Gelirleri Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi sırasında giderilmesi için de çalışma yapmaya hazırlanıyor.

Bu Bakanlık, metrekare birim değerlerdeki adaletsizlik ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için değer tespitleri sırasında emlak yatırım şirketlerinin de devreye sokulabileceğini belirtiyor.

Bu arada, bir Maliye yetkilisi, Hakkari ile İstanbul'daki yalılar için aynı değer tespitinde bulunulmasını "Burada sorun Hakkari'de değil, İstanbul'da. İstanbul'da değerler düşük belirlenmiş. Hakkari'nin Caddesi'ne 1.200 YTL değer biçilebilir. Ama İstanbul'un yalılarına bu değer biçilemez. Beylerbeyi'ndeki yalıları o fiyata versinler bize. Bu fiyata yalılara talibiz. Sıkıntı tamamen değer tespit komisyonlarından kaynaklanıyor. Komisyonlar, doğru, gerçekçi tespit yapsalar, bu sorunlar hiç yaşanmayacak"değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber