Öğretmenler özel ders verebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Eğtim Komisyonu, okul yöneticisi ve öğretmenlerin, görevleri dışında, başka resmi kurumlarda da ek ders vermelerine imkan sağlayan kanun tasarısını kabul etti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, okul yöneticisi ve öğretmenlerin, görevleri dışında, başka resmi kurumlarda da ek ders vermelerine imkan sağlayan kanun tasarısını kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanunda değişiklik öngören tasarı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlere, asli görevlerini aksatmamaları şartıyla azami ders görevleri dışında, kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarında ek ders görevi verilmesini düzenliyor.

Tasarı ile ayrıca, "Öğretmenlikte veya Milli Eğitim hizmetlerinde 25 yılı tamamlayanlara muvafakat etmedikleri takdirde ek ders verilemez" hükmü de yürürlükten kaldırılıyor.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, tasarıyla öğretmenlerin Kuran kurslarında görevlendirilmelerine imkan sağladığını ileri sürdü.

Komisyon Başkanı Tayyar Altıkulaç, Kuran kurslarında din dersi öğretmenlerinin görev almasında bir sakınca bulunmadığını belirterek, "Keşke ilahiyat mezunu öğretmenler o kurslarda görev alsalar. O kurslarda öğreticilik yapanlar, çoğunlukla lise mezunları. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kuran kursu için öğretmen isterse bunu, alkışlamak gerekir. O kursların Cumhuriyet kurumları olarak çalışması için çaba göstermiş, bu uğurda çile çekmiş bir insan olarak söylüyorum. Keşke olsa ama böyle bir uygulama yok" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci ise milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken, 21 saatlik ek ders süresini tamamlayan öğretmenlerin meslek yüksekokullarında görev aldıklarını, ayrıca, SHÇEK, Yargıtay, DPT gibi pek çok kurumdan öğretmen istendiğini belirterek, "Ek ders süresini tamamlayan bu öğretmenlerimiz, gittikleri kurumlardan bir ücret alamıyorlar. Dolayısıyla gitmek de istemiyorlar. Bu değişiklikle öğretmenlerimize ders için gittikleri kurumlarda ücret verilebilecek" dedi.

Birinci, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılmasıyla ilgili taslağı Başbakanlığa gönderdiklerini bildirerek, taslakta öğretmenlerin ek ders ücretinin saatini net 9.82 YTL olarak öngördüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber