AVM'nin otomatik kapısının çarptığı yaşlı adamın mezarı açıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir alışveriş merkezinin otomatik kapısının çarpması sonucu kalçası kırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından hayatını kaybeden yaşlı adamın mezarı, otopsi için 26 gün sonra açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AVM'nin otomatik kapısının çarptığı yaşlı adamın mezarı açıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir alışveriş merkezinin otomatik kapısının çarpması sonucu kalçası kırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından hayatını kaybeden yaşlı adamın mezarı, otopsi için 26 gün sonra açıldı.

Alışveriş merkezinin otomatik sensörlü kapısının çarpmasıyla yere düşüp kalçası kırılan ve sevk edildiği Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ameliyatın ardından hayatını kaybeden Mehmet Ali Alagöz'ün (81) mezarı, definden 26 gün sonra açıldı. Yaşlı adamın cesedi, İstanbul Adlı Tıp Kurumu'na yapılan otopsinin ardından tekrar gömüldü.

Alagöz'ün oğlu Cengiz Alagöz, babasının mezarının savcılık talimatıyla açıldığını söyledi. Bu tür sensörlü kapıların denetlenmesini isteyen Alagöz, "Babam, yaklaşık bir ay önce Yeni Mahalle'de bulunan bir alışveriş merkezine gitti. Otomatik sensörlü kapı bir anda kapanarak babama sağ tarafından çarptı. Sol tarafına düşen babamın kalçası 3 yerinden kırıldı. 112 ambulansı ile Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra kalçası alçıya alınarak Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada doktorlar tarafından ameliyata alındı. Ameliyata girerken kendindeydi ve bizlerle konuşuyordu. Ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı. Burada da durumu gayet iyiydi. Aradan yarım saat geçmesinin ardından doktorlar tarafından bize babamın öldüğü söylendi. Raporda, ölüm sebebinin

'emboli, solunum yetmezliği, kalp yetmezliği ve kalça kırığı' olduğu yazıyor" dedi.

Babasının hastaneye kaldırıldığında polise verdiği ifadede alışveriş merkezinden şikayetçi olduğunu anlatan Alagöz, "Babam alışveriş merkezinden şikayetçi olduğunu söylemiş ancak Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki yetkililer, babamın adli vaka sonucu buraya geldiğini ve öldüğünü polise bildirmemiş. Ben ölüm belgelerini emniyete götürdüğümde olay anlaşıldı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla babamın mezarı 26 gün sonra yeniden açıldı. Babamın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen naaşı, otopsinin ardından Bozüyük'te yeniden defnedildi. Normalde bu otopsi işleminin Eskişehir'deki hastanede babamın ölümünün ardından yapılması gerekiyormuş. Babamın ölümü bizleri üzdü ancak mezarının 26 gün sonra yeniden açılması acımızı daha da artırdı. Babama çarpan bu tür kapılardan her yerde var. Yetkililerin bu kapıları denetlemesini istiyorum. Bizim canımız yandı, başkalarının da yanmasın. Bu alışveriş merkezlerine yaşlıların yanında küçük çocuklar da geliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber