Çelebi: Çıkarın prangalarınızı!

Sinop'a gelen Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi Sinop Tarihi Cezaevinden yerel yöneticilere seslenerek, "Çıkarın prangalarımızı artık. Mahkum olmadığımız halde bizi mahkum etmeyiniz" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelebi: Çıkarın prangalarınızı!

Sinop'a gelen Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi Sinop Tarihi Cezaevinden yerel yöneticilere seslenerek, "Çıkarın prangalarımızı artık. Mahkum olmadığımız halde bizi mahkum etmeyiniz" dedi.

Başkan Yusuf Çelebi, özel bir işletmede basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Toplantıda Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıfat Emekçi, Spastik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Murat Arslanhan, Spastik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Dondurmacıoğlu, Cihan Yavuz, Saffet Gülsün Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Berlin Gürleyen'de hazır bulundu. Daha sonra Sinop tarihi cezaevini ziyaret eden Yusuf Çelebi, burada özürlüler yasasına uymadığını iddia ettiği yerel yöneticilere seslendi. Sokak ve caddelerin engellilerin de huzurlu ve güvenli bir şekilde dolaşıp gezebileceği bir hale getirilmesini isteyen Çelebi, şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimiz hiç suç işlemedikleri halde, suç işlemiş cezaevi mahkumları gibi evlerinde cezalarını çekiyor. Mahkumlar işlemiş oldukları suçlardan belli ölçülerde belli yerlerde ceza alırlar. Ancak biz engelli vatandaşlar olarak hiçbir suç işlemediğimiz halde, doğuşumuzdan bugüne kadar devletimize sanki suç işlemişçesine cezaevinde yaşamımız devam etmekte. Ben buradan yerel yöneticilere sesleniyorum, artık mahkum olmadığımız halde bizi mahkum etmeyiniz. Artık sabrımız taştı, konuşacak bir sözümüz kalmadı. Çıkarın prangalarımızı artık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber