İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis'te bu hafta neler görüşülecek

Meclis, bu hafta gündemindeki yasa teklif ve tasarıları için mesai yapacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te bu hafta neler görüşülecek

TBMM Genel Kurulu'nda, yer altı sularında ölçüm sistemi zorunluluğunu yeniden düzenleyen yasa teklifi görüşülecek.

Yer altı sularında, ölçüm sistemi takılması zorunlu su kuyularının yeniden belirlenmesi ve kuyu sahiplerine verilen sürenin uzatılmasını öngören teklife göre; kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi kurulmadan kullanma belgesi verilmeyecek.

Ölçüm sisteminin kurulmasını zorunlu kılacak yer altı suyunun kullanım amacı, miktarı, havza sınırı Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. Sanayi amaçlı kullanılan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi, 1 yıl içinde belge sahibince kurulacak. Süresi içinde ölçüm sistemini kurmayanların belgeleri iptal edilerek kuyuları kapatılacak. Kapatma masrafı sahibinden alınacak.

Zirai, içme ve kullanma suyu amaçlı açılan ve ölçüm sistemi kurma zorunluluğu dahilinde bulunan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi de 1 yıl içinde belge sahibince kurulacak.

Teklifle ayrıca, kamulaştırma sonucu, üzerinde tesis yapılmış ve 5 yılı aşmış olmasına rağmen, tesisin bir nedenle kaldırılmasından sonra kamulaştırılan yerin ilk sahipleri, bu yere ilişkin tazminat veya yerin geri verilmesini talep edemeyecek.

Bu teklifin 12 Şubat Salı günü yasalaşmaması halinde, görüşmeler 13 Şubat Çarşamba gününe kalacak.

Bu teklifin ardından Türkiye'nin imzaladığı bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

Genel Kurul'da Salı günü denetim yapılacak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sözlü soruları yanıtlayacak.

Genel Kurul, bu hafta salı günü 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

-Komisyonlar-

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, elektrik piyasasını yeniden düzenleyen Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine bu hafta da devam edecek. Komisyon, 12 Şubat Salı günü, tasarının 21. maddesi üzerinden görüşmeleri sürdürecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu da 12 maddesini kabul ettiği sağlıkta kamu özel ortaklığına ilişkin yasa tasarısının görüşmelerine, bu hafta kaldığı yerden devam edecek.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun alt komisyonları, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Konulu Alt Komisyon, 12 Şubat Salı günü toplanarak, Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme hakkında sunumlarını dinleyecek.

Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon da 13 Şubat Çarşamba günü yapacağı toplantısında, Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Sema Kendirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı Temsilcisi Ülker Şener, birer sunum yapacak.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesindeki yazım komisyonu da hafta boyunca toplantılarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber