Kuran kursu yönetmeliği değişmeli, çünkü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığına,

Yıllar önce Kuran kursu öğrencilerinin ilkokulu yeni bitiren 12-13 yaşlarındaki çocuklardan oluştuğu dönemde iyi niyetle kuran kursu yönetmeliği hazırlanmış, ama şu anda kurs öğrenci potansiyelinin tamamına yakını 40' lı yaşların üzerindeki kişilerden oluşmakta ve buna göre çocuklar için hazırlanan yönetmelikte gözden geçirilmesi gereken bölümler bulunmaktadır. Buna göre;

1.Sene sonlarına doğru kurslar arası diyaloğun, tanışmanın sağlanması amacıyla kurslar arası bilgi yarışmaları düzenlenmektedir. Tabii olarak yarışma sonunda kurslar 1.ler, 2.ler 3,ler.... şeklinde sınıflandırılmaktadır. 40'lı hatta 50'li yaşlardaki kadınların psikolojisi buna uygun mu? 13 yaşlarındaki çocuklar gibi yarışıp, başarılı ya da başarısız olmayı ne kadar kaldırabilir? Yarışma sonucu kurslar arasında bırakınız kaynaşmayı bilakis kızgınlıklar ve düşmanlıklar oluşmakta, yarışmacı kadınların beyleri arasında bile bunun (bizimkiler sizinkileri yenmişler vs gibi) muhabbeti yapılmaktadır. Bu yarışmalar kaldırılarak, her kursun sene sonu törenine diğer kursların katılımının sağlanmasıyla kaynaşmalar oluşturulabilir.

2.Yine kuran kurslarında sene sonu bitirme sınavları, kursiyerlere dünyevi hiçbir geçerliliği bulunmayana bir belge verebilmek için, müftünün başkanlığında 3 kişililik bir komisyon huzurunda sözlü olarak yapılmaktadır. İlkokuldan sonra resmi kişilerle karşılaşmamış kadınlar haklı olarak heyecanlanmaktalar Sene sonu sınav fobisinden dolayı kursa gelmeyen veya geldiği halde sene sonuna doğru kursu terk eden öğrencilerimiz hiç de az değildir.

a)Bu sınavları her kursun kendi öğretmeni yapmalıdır. Zira yıl boyu okuttuğu öğrencileri öğretmeni daha iyi tanır, öğrencilerde alışkın oldukları kendi öğretmenlerinden çok heyecanlanmazlar.

b)Belgelerde ya derece kısmı bulunmamalı ya da her öğrencinin derecesi aynı olmalıdır, zira farklı derecelerde mezun olmaları öğrenciler arasında huzursuzluğa neden olmaktadır.

3. Kuran kursları ek ders ücret yönetmeliği gereği, kurslarda kadrosuz ücret karşılığı görevlendirilen görevliler haftada 24 saat ders okutmasına rağmen, lise mezunu ise 15, üniversite mezunu ise 12 saat ekders ücreti almaktadır. Bu komikliği lütfen düzeltiniz, 24 saat ders okutan öğretmen niçin 24 saat ücret alamaz.? (Milli eğitimdeki kadrosuz ücretli öğretmenler yönetmelikleri gereği 30 saate kadar kaç saat ders okutursa o kadar ücret almaktadır.) Niçin üniversite mezunu lise mezunundan daha az ücret alır? Bunların hiçbir mantıklı açıklaması bulunmamaktadır.Ayrıca milli eğitimde ödenen (okutulan her 10 saat için bir saat ders dışı hazırlık ücreti ) kuran kurslarındaki öğretmenlere de ödenmelidir.

4.Eğitim öğretim yılı başında 600 bin öğretmene ödenen eğitime hazırlık ödeneği k.kursu öğretmenlerine niçin ödenmez?

5.Yine şehir içi belediye otobüsü seyahatlerinde (mesela İzmir'de)tüm öğretmen ve öğrencilere indirim uygulanırken sadece kuran kursu öğretmen ve öğrencileri istisna tutulmaktadır. Bunu da anlamak mümkün değildir.

Diyanet işleri başkanlığına ve ilgili bakanımıza saygı ile arz olunur.

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Yiğitalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber