Araban'da 118 öğrenci tekrar okula başladı

Gaziantep'in Araban ilçesinde, 8 yıllık ilköğretimi bitiren çocuklarını liseye kayıt yaptırmayan ailelerle yarıyıl tatili boyunca birebir görüşmeler yapan Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, kız ve erkek öğrencilerden lise eğitimine devam etmeyen 118 öğrencinin velisini ikna etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araban'da 118 öğrenci tekrar okula başladı

Araban Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş yaptığı açıklamada, "8 yıllık ilköğretim okulunu bitiren kız ve erkek çocuklarını liseye göndermeyen 135 aileyle, yarıyıl tatilinde ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde başlattığım birebir görüşmelerde, ziyaret ettiğim 118 aileyi ikna edip çocuklarının açık öğretim lisesine kayıtlarını sağladım" dedi.

Gündeş, "İlköğretim okulunu bitirip liseye çocuğunun kayıtlarını yaptıramayan ailelerin, maddi imkansızlıklar nedeniyle kayıt yaptıramadıklarını ailelerle yaptığım görüşmelerde öğrendim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu liseye göndermeyen ailelere, çocuklarının lise kayıtları için, kırtasiye ihtiyaçları ve tüm ihtiyaçları için gerekli desteğin yapılacağı sözü verdim. Bu nedenle ailelerden çocuklarını açık öğretim lisesine kayıt yaptıracağı sözünü aldım ve bugüne kadar 135 öğrenciden 118’inin açık öğretime kayıtlarını yaptık. Geriye sadece 17 öğrencimiz kaldı, onların aileleriyle de görüşüp en kısa zamanda açık öğretime kayıtlarını yaptıktan sonra, 8 yıllık ilköğretim okulunu bitirip de liseye kayıt yaptırmayan öğrenci kalmayacak" ifadelerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber