Bursa'da kaçak et imalathanesine baskın

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde zabıta ekipleri tarım müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte kaçak et imalathanesine baskın düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2013 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da kaçak et imalathanesine baskın

Ruhsatsız üretim yapan işletmede, içine sakatat ve beyaz et konulan 300 kilo hazır kıymaya el konulurken, onlarca kilo bozuk olduğu bildirilen et çöpe atıldı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gülbahçe Mahallesi'nde ruhsatsız faaliyet gösteren et ve hazır et ürünleri üreten işyerine baskın yaptı. Özellikle hazır kıyma üretimi yapılan işyerine Gıda ve Tarım Bakanlığı uzmanları ile yapılan baskında işyerinde üretim izni olmayan sakatat tespit edilirken, işyerinin hijyen ve sağlık kurallarına uymadığı da belirlendi. Gıda ve tarım Bakanlığı'ndan üretim izni almasına rağmen işletme ruhsatı almadığı ortaya çıkan işyeri hakkında yasal işlem yapıldı, incelenmek üzere el konulan kıymalardan alınan numuneler ise, laboratuara gönderildi.

İşyerindeki 3 soğuk hava deposunu kontrol eden ekipler, etlerin yerde sağlıksız biçimde istif edildiğini, bozuk olma ihtimali olan etlerin depoda yer aldığını, yine hazırlanan kıymalara beyaz et ve sakatat karıştırıldığını belirledi.

İşyeri çalışanlarının da yaptığı açıklamalar üzerine dolaplardaki etlerin tamamı çöp kamyonlarına boşaltılırken, 300 kiloya yakın hazır kıyma ise, tahlil sonuçları gelene kadar yediemin olarak bir depoya konuldu ve mühürlendi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, halkı menşei belli olmayan ve piyasa değerinin altında satılan ürünleri almamaları konusunda uyardı. Her ürünün bir maliyet ve satış bedeli olduğuna dikkati çeken yetkililer, bu fiyatların çok altındaki ürünlere tüketicinin şüpheyle yaklaşması ve tercih etmemesinin kendileri ve ailelerinin sağlıkları açısından büyük önem taşıdığının vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber