Kuzenini kaçıranı öldürdü; müebbet hapse mahkum oldu

Adana'da kuzenini kaçırdığını ileri sürdüğü şahsı çıkan kavga sonucu kalbinden bıçaklayarak öldüren sanık, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuzenini kaçıranı öldürdü; müebbet hapse mahkum oldu

24 Ocak 2012 tarihinde Barbaros Mahallesi'ndeki Murat Ünverdi'nin (24) evinde meydana gelen olay şöyle gelişti:

Murat Ünverdi, M.D.'yi ailesinden istetti. Aile evliliğe onay vermedi. M.D. sevdiği gencin evine giderek kendisini kaçırmasını söyledi. Bu sırada eve gelen kızın yakınları, M.D.'yi geri götürmeye çalışınca tartışma yaşandı. Müslüm D. (20), amcası Abdulcelil Dağ'ın azmettirmesiyle genci bıçakla öldürdü.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Dağ, "Kuzenim Muhammet, ablası M.'nin kaçırıldığını söyledi. Olay yerine gittik. Murat ve 3 kişi bize saldırdı. Kendimi korumak için bıçağı 1 sefer salladım. Daha sonra kaçtım. Öldürme kastım yoktu. Kuzenimi kurtarmak için gitmiştim. Ayrıca kuzenim ile evlenme durumumuzda yoktu. Kardeş gibiydik" dedi.

Oğlu öldürülen anne Havle Ünverdi, "M.D.'yi ailesinden istedik ama vermediler. Kızı 6 bin TL karşılığında sanığa vereceklerini söylediler. Kız, evimize gelip, kendisini sanık Müslüm ile evlendireceklerini söyleyip, oğlumdan kendisini kaçırmasını söyledi. O sırada yengesi ve ablası M.D.'yi götürdü. Şüpheli, araçtan iner inmez bıçağı kalbine sokup, çevirdi" demişti.

Azmetricilikle suçlanan M.D.'nin babası Abdulcelil D. ise suçlamayı kabul etmemişti.

Mahkeme heyeti, kuzeni M.D.'yi kaçırdığını ileri sürdüğü Murat Ünverdi'yi çıkan kavga sonucu kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Müslüm D.'yi, "Kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapse mahkum etti.

Azmettiricilikle suçlanan Abdulcelil D. beraat etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber