Bankaların, altını yüksek fiyatla sattığı iddiası

Bankaların, kuyumculara oranla altını daha yüksek fiyatla vatandaşa sattığı öne sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 16:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bankaların, altını yüksek fiyatla sattığı iddiası

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, yaptığı açıklamada, bankaların vatandaşa yüksek fiyatla altın satışı yaparak büyük gelir elde ettiğini savundu.

Akkul, kısa süre önce S.H. isimli vatandaşın, 18 Ocak 2013 günü özel bir bankadan 24 ayar altını, gramı 98,820'den satın aldığına ilişkin banka dekontu ile kendilerine başvurduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Oysa ki o tarihte kuyumcularda 24 ayar altının gram satış fiyatı 95,700'dü. Bu durumda S.H. gram başına 3 liradan fazla fiyata altın satın almış. Bu işlemden dolayı S.H'nin kaybı 530 liradır. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, bozacağınız veya alacağınız altının değer tespitini kuyumcu esnafından yapmadan bankalara gitmemeleridir. Bankaların günlük altın kur fiyatlarını, tüm işlemler dahil olmak üzere vatandaşa maliyetini banka fiyat panosu ile göstermesi gerekiyor. Vatandaşın bu konuda çok dikkat etmesi gerekir. Yoksa işlem yapıldıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Bankaların altını kuyumculardan pahalı sattığı da banka dekontu ile ortaya çıktı.''

Muhabir: Özgür Ayaydın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber