'Öğrenci andı'na yeni düzenleme

Haber Giriş : 25 Kasım 2005 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB yeni ilkokul yönetmeliği çalışmalarını tamamladı. Henüz taslak aşamasında olan yönetmelikte 'öğrenci andı'nın sadece TC vatandaşlarının okuması öngörülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredata uygun olarak hazırlanan ilköğretim yönetmeliği çalışmaları tamamlandı.

Öğrenci andı, her sabah tüm öğrenciler yerine sadece ?Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı? olan öğrenciler tarafından okunacak. Yönetmelikte aşağıdaki düzenlemelerin yapılması öngörülüyor.

Görüş almak üzere diğer birimlere gönderilen taslak, önemli yenilikler içeriyor. Öğrenci başarısı puanlanırken sınavlar yüzde 40, performans ödevleri, projeler, ders içi performans da yüzde 20'şer ağırlıkla dikkate alınacak.

Öğrencilerin kişisel becerilerini değerlendirirken bağımsız karar verme, nezaket kurallarına uyma, problem çözebilme ölçütleri de dikkate alınacak.

Öğrenci dosyasının yanında öğrencinin akademik gelişimini gösterecek örnekleri içeren bir ürün dosyası da olacak.

Öğrenciler bir yarıyılda her dersten bireysel ya da grup olarak en az bir proje ve iki performans ödevi hazırlayacak

Kopya çekenlere ve kılık kıyafet kurallarına uymayanlara kınama yerine sadece ?uyarı? cezası verilecek.

Anayasada belirtilen, ülkenin milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak yaptırım kapsamından çıkarılacak.

Dernek, siyasî parti ve sendikaların propagandasını yapmak, kılık ve kıyafet yönetmeliğine uymamakta ısrar etmek de cezalandırılacak davranışlar kapsamında yer almayacak.

İdil Güngör / ntv

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber