İnternetten çiçek siparişi uyarısı

Gökhan Balcı - Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, internet üzerinden çiçek sipariş etmek isteyenlerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnternetten çiçek siparişi uyarısı

Gökhan Balcı - Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, internet üzerinden çiçek sipariş etmek isteyenlerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

İmrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tüketimin aşırı boyutlara ulaştığını söyledi.

Tüketicilere, "Sevginin hediyeye dönüştürülmemesi" tavsiyesinde bulunan İmrek, güzel bir sözün de hediye olabileceğini belirtti.

-"İnternetten yapılan çiçek siparişlerine dikkat"-

İmrek, Sevgililer Günü'nde birçok kişinin internet üzerinden çiçek satın aldığını, tüketicilerin, alışveriş yaptıkları firmaların güvenilirliğine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Siparişlerde birçok sorun yaşanabildiğini ifade eden İmrek, şunları kaydetti:

"Çiçeklerin dalları ve yaprakları da çiçek sayılarak tüketicilere gönderilebiliyor. Bazen de çiçek stoklarının bittiği söylenerek sipariş gönderilmiyor. Çiçeklerin internet sitesindeki fiyatı ile faturadaki fiyatı da örtüşmeyebiliyor. Tüketiciler, sipariş verecekleri çiçeklerin fiyatının internet sitesinde yer almasına dikkat etmeli. Çiçekçiye gidilip pazarlıkla çiçek alınması daha sağlıklı."

-"Hediyeler abartılmamalı"-

Mehmet İmrek, hediyelerinin abartılı boyutlara ulaşmaması gerektiğini, pırlanta gibi yüksek maliyetli hediyeler yerine daha uygun fiyatlı hediyelerin tercih edilmesinin doğru olduğunu belirtti.

14 Şubat'ta kredi kartıyla yapılan alışverişlerin de yüksek boyutlara ulaştığına işaret eden İmrek, "Tüketicilere, kredi kartıyla yapacakları alışverişlerde taksit sayısına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Alışveriş sırasında cazip gelen taksit sayısı, ileride sıkıntı yaratabilecek boyutlara ulaşabiliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber