Örnek İmam, Kur'an Kursu'na bilgisayar labaratuvarı kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2005 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman merkeze bağlı Kömür Beldesi Camii imamı M. Nedim Bilgiç, Kur'an kursuna bilgisayar laboratuvarı kurarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Yönetmenliğini İsmail Güneş'in yaptığı ve vizyonda gösterilen "The İmam" filmi Adıyaman'da gerçek oldu. Sosyal kişiliğiyle Kömür beldesinin göz bebeği haline gelen cami imamı M. Nedim Bilgiç, daha önceden beldede kütüphane yokken camiye kütüphane kurmuştu. Beldede eğitim gören tüm öğrencilerin faydalandığı kütüphanenin ardından, cami bitişiğinde bulunan Kur'an Kursu'na 5 adet bilgisayar alan imam M.Nedim Bilgiç, belde halkının hizmetine sundu. Internet cafe görünümünde dizayn edilen bilgisayar laboratuvarı özellikle öğrencilerin akınına uğruyor. Okuldan çıkan öğrencilerin akın ettiği caminin bilgisayar laboratuvarında, öğrenciler internet bağlantısı olan bilgisayarlarda sörf yapıyor.

Kur'an kursuna kurulan laboratuvarın açılışını yapan Adıyaman İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "İslam dinini çağın gereklerinden istifade etmeyi emrediyor. Cami imamımızda bu beldemizde bilgisayarlardan istifade etmek suretiyle çok güzel bir çalışma örneği sergilemiştir. Bu çalışmasından dolayı ona teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İmam M. Nedim Bilgiç ise camilerin sadece namaz kılınan mekanlar gibi görüldüğünü vurgulayarak, "Vatandaşın gözünde camiler sadece namaz saatinde açılan, namaz saati dışında kilit vurulan mekanlar gibi görülüyor. Aslında camiler yaygın eğitimin de verildiği merkezlerdir. Bunun daha da ötesinde her türlü kültür hizmetinin verildiği yerler olarak görmek lazım. Bilgisayarlarda internet bağlantısı olduğu için özellikle öğrencilerin kötü sitelere girmesini engelliyoruz. Bunun yanında çeşitli dini ve milli CD'lerle de eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Kömür İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Yılmaz Göksu ise bilgisayar laboratuvarında kendileri için yararlı bilgileri kolaylıkla bulduklarını dile getirerek, "Okulumuzda sadece 5 bilgisayar olduğu için düzenli olarak herkes o bilgisayarları kullanamıyor. Biz de buraya gelerek bilgisayarı öğreniyoruz. Dderslerimizle ilgili bilgileri internet üzerinden bulabiliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber