İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis, vali ve kaymakamların karşılama, uğurlama, kutlama ve kabul gibi etkinliklere ayırdıkları zamanı mercek altına alıyor.

Haber Giriş : 23 Kasım 2003 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis, vali ve kaymakamların karşılama, uğurlama, kutlama ve kabul gibi etkinliklere ayırdıkları zamanı mercek altına alıyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan ve 20 arkadaşı, konuyla ilgili bir Meclis araştırması açılmasını istedi. İdarecilerin günlük çalışma saatlerinin büyük kısmını törenlerin işgal ettiğini dile getiren AK Partili vekiller, önergenin gerekçesinde kendi araştırmalarına da yer verdi.

Türkiye'de değişik isimler altında kutlaması yapılan yaklaşık 40 hafta bulunduğunu tespit eden Aykan ve arkadaşları, her yıl yeni etkinlikler üretildiğini kaydetti. Mülki amirlerin yılda ortalama 10 devlet büyüğünü karşıladığı, programlarına katıldığı ve uğurladığı belirtilen önergede özetle şöyle denildi:

?40'tan fazla evrensel veya ulusal gün, 20 kadar da mahallî gün kutlanıyor. Her yıl yeni bir etkinlik veya festival ihdas ediliyor. Mülki amirler, yılda en az 10 sergi açılışı veya özel sektörün önemli tesislerinin temel atma ya da açılış törenine katılır. Yine 10 kez toplu sünnet, nikâh, hayır yemeği ve bazı kampanyaların başlatılması yapılır. Her etkinliğe katılım süresinin en az 3 saat olduğunu düşündüğümüzde, toplam 240 saat eder.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber