Orman Yangını Eğitim Merkezi'nde ders başı

Orman yangını konusunda eğitim verilen dünyadaki sayılı merkezlerden biri olan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde ilk dersi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman Yangını Eğitim Merkezi'nde ders başı

Hüseyin Gazi Kaykı - Antalya'da bulunan ve orman yangını konusunda eğitim verilen dünyadaki sayılı merkezlerden biri olan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde bu hafta sonu ders başı yapılacak. Merkez'de ilk dersi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakan Eroğlu, bu hafta sonu, Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde ders başı yapılması nedeniyle düzenlenen törene katılacak.

Merkez'deki ilk dersi verecek olan Bakan Eroğlu, kursiyerlere orman yangınlarıyla mücadele konusunu anlatacak. Eroğlu, daha sonra basın mensuplarıyla tesisi gezerek, pentatlon sahasında spor yapan orman işçilerini izleyecek.

Eroğlu, orman araçlarının şoförleri için verilen ileri sürüş teknikleri eğitimini denetleyecek.

-Merkez, toplam 50 hektarlık bir araziyi kapsıyor-

Temeli 2009 yılında atılan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi, 12 Aralık 2012 tarihinde, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açılmıştı.

Eğitim Merkezi, Antalya şehir merkezine 18 kilometre mesafede, Döşemealtı ilçesinde bulunuyor. Toplam 50 hektarlık bir araziye sahip merkezde, pentatlon alanı, heliport, kursiyerler için konaklama tesisi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Koordinasyon Merkezi ve orman yangınları konusunda eğitimin yapılacağı okul yer alıyor.

Merkezde ayrıca ileri sürüş teknikleri ile ilgili eğitim verebilmek için inşa edilen parkurda arazöz operatörleri eğitim alacak.

-Aynı anda 120 kişi eğitim alabilecek-

Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan kara ve hava araçlarının yanında, eğitimli ve deneyimli personel ihtiyacından doğan merkezde, öncelikle orman yangınları ile mücadele organizasyonunda halen görev alan ve alacak orman mühendisleri eğitilecek. Merkezde, bunun yanı sıra diğer ülkelerden personel de eğitim alabilecek.

Aynı anda 120 kişinin eğitim görebildiği Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde, eğitimin teorik ve simülasyon ortamında olmak üzere iki aşamalı yapılması planlanıyor. Eğitim müfredatı Türkçe'nin dışında farklı dillerde de hazırlanıyor.

Türkiye ve orman yangınları konusunda ilk olma özelliği taşıyacak orman yangınları eğitim simülasyonunun ise 2014 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber