19 yerinden bıçakladı 'müebbet' yedi

Arnavutköy'de birlikte yaşadığı kadını 19 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 yerinden bıçakladı 'müebbet' yedi

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Necmettin Akan ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, müdahil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Gonca Alapdar da hazır bulundu.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Cahit Erdil, tanıkların, Necmettin Akan'ın, işsiz ve gelirinin düşük olduğu ile maktul Zeynep Yılmaz'a karşı şiddet uyguladığı beyanlarını dikkate alarak, sanık lehine uygulanabilecek haksız tahrik nedeni bulunmadığını belirtti.

Erdil, Necmettin Akan'ın, maktul Zeynep Yılmaz'ı götürdüğü ormanlık alanda 19 bıçak darbesiyle öldürdüğü ve bir iple boğduğunu, bu şekilde yüklenen suçu işlediğinin sabit olduğunu ifade ederek, sanığın ''tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Necmettin Akan'ın avukatı Özge Cöne, müvekkilinin bir an kendisine hakim olamadığını ve söylenenlerin etkisinde kalarak olayı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Akan lehine haksız tahrik şartlarının oluştuğunu savunan Cöne, ''takdiri indirim'' nedenlerinin uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan Necmettin Akan, hayatından endişe duyduğu çocuğunu göremediğini belirterek, ''Takdir mahkemenindir'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Necmettin Akan'ı, ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Dosyadaki delilleri, suçun işleniş biçimini, tehlikenin ağırlığını, meydana gelen zararı, sanığın kastı ve geçmişteki olumsuz kişiliğini göz önüne alan mahkeme heyeti, cezada indirim yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber