ÖSYM, yeni belge çıkarımında 3,5 YTL almaya başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman öğretmenlik sınavına girecek bir yakınımın kendisine ulaşmayan sınava giriş belgesini almak için ösym'ye gittiğimde karşılaştığım ilginç bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ösym'nin ulaştırmakla yükümlü olduğu belgeyi ulaştırmaması nedeniyle işyerinden izin alarak hayli uzak bir mesafedeki merkezine giderek belge almak isteyenler, önce bir form dolduruyor, ardından yandaki ptt şubesinde kuyrukta bekleyip belge başına 3,5 ytl ödeyip dekontu teslim ettikten sonra kısa da olsa bir süre daha bekleyerek belgelerini alabilmektedirler. Ösym merkezinde karşılaştığım belge almak için orada bulunan kişilere baktığımda, ösym'nin ulaştırmak zorunda olup da ulaştırmadığı belgeyi para karşılığı satma uygulamasının sadece bu sınava has olmayıp diğer sınavlara giriş veya sınav sonuç belgelerini de kapsamakta olduğunu gördüm.

Aracılığızla ösym'den öğrenmek istediğim hususlar şunlar:

Bu belgeyi zamanında adresine teslim etmek zorunda olan ösym değil mi? Sınava girmek için zaten azımsanamayacak bir miktar para ödeyen başvuru sahipleri bir de sınava giriş belgesi için mi para ödeyecekler? Ösym sınavlara ilişkin belgeleri ptt aracılığı ile mi dağıtıyor? Eğer öyle ise yerine ulaşmayan belgeler için ptt nasıl bir sorumluluk üstlenmiş durumda? Son olarak ösym bu işten ne kadar kar ediyor?

Devleti deli dumrul zihniyetinden kurtarmak mecburiyetindeyiz.

"Mail yoluyla" bilgi veren: [email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber