53 bin 392 kişinin işsizlik sigortası ödenek talebi reddedildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, "İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yer alan prim ödeme koşullarını sağlamamaları ve kendi istek ve kusuruyla işinden ayrılmaları nedeniyle 53 bin 392 kişinin işsizlik sigortası ödenek talebi reddedilmiştir" dedi.

Başeskioğlu, İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek'in soru önergesine verdiği yazılı cevabında, İşsizlik Sigorta Fonu ile ilgili bilgiler verdi. Başeskioğlu 2005 yılı Ekim ayı itibariyle İşsizlik Sigorta Fonu'nda 17 milyar 179 milyon YTL biriktiğini, bu güne kadar 565 bin 863 kişinin fona başvurduğunu, başvuranlardan 595 milyar918 milyon 636 bin 37 YTL işsizlik ödeneği verildiğini belirterek, "İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yer alan prim ödeme koşullarını sağlamamaları ve kendi istek ve kusuruyla işinden ayrılmaları nedeniyle 53 bin 392 kişinin işsizlik sigortası ödenek talebi reddedilmiştir. Hak etme koşullarını sağlamadığı sonradan tespit edilenlere yapılan fazla ödemeler yasal faiziyle birlikte tahsil edilmekte ve kasıtlı belge tanzim edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Başeskioğlu, açıklamasında şu ifadeleri de kullandı:

"Fon kaynakları, İşsizlik Sigortası Fonu Kaynaklarının Değerlendirilmesiyle İlişkili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereğince, Türkiye Bankalar Birliğince ilan edilen bir önceki yıl sonu bilançolarındaki aktif büyüklüklerine göre ilk 10 sırada bulunan ticaret bankalarında ve devlet iç borçlanma senetleri, ters repo işlemleri, mevduat ve yatırım fonlarında değerlendirilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber