Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri birim performans yönergesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri birim performans yönergesi

TC.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Sayı: 49022165-010-99/450 14 Şubat 2013

Konu: ADSM Birim Performans Yönergesi

663 sayılı “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile Bakanlığımız ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşların teşkilat, görev, yetki ve sorumlulukları yeniden düzenlenmiş ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında 02/11/2012 tarihi itibariyle il düzeyinde kamu hastaneleri birlikleri kurulmuş ve mezkur KHK uyarınca kurulan kamu hastaneleri birliklerinin çalışma usullerine ve mali yapısına uygun olarak hazırlanan “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik” 14/2/2013 tarihli ve 28559 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/01/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde “ç) Birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde görev yapan personelin görev yaptığı birim için Kurum tarafından çıkarılacak Yönerge ile belirlenen ve personele ödenecek ek ödemenin hesaplanmasında kullanılacak olan (0) ilâ (1) arasında değişen katsayıyı” hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm doğrultusunda Başkanlığımızca “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Diş Hastanelerinde Görev Yapan Personele Birim Performans Katsayısının Uygulanmasına Dair Yönerge Taslağı”, 14/02/2013 tarihli ve 446 sayılı Makam Onayı ile 01/01/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri ile diş hastanelerinde görev yapan tüm personelin ek ödemesinin hesaplanmasında mezkur Yönerge usul ve esasları uyarınca hesaplanacak olan birim performans katsayıları kullanılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Muhammet ÖRNEK
Kurum Başkanı a.


TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI AĞIZ VE DIŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ İLE DİŞ HASTANELERİNDE GÖREV YAPAN PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

Amaç

Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi ile kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunun sağlanması için koruyucu, tedavi edici ve uzmanlık gerektiren diş işlemlerinin ölçülmesi suretiyle diş tabiplerinin, doktoralı/uzman diş tabiplerinin ve diğer personelin birim performans katsayısının tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

Madde 2- (1) Bu Yönerge; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri ile diş hastanelerinde görev yapan tüm personeli kapsar.

Dayanak

Madde 3- (1) Bu Yönerge 14/2/2013 tarihli ve 28559 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4- (1) Bu Yönergede geçen;

a) Diğer personel birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde diş tabibi ve doktoralı/uzman diş tabibi olarak görev yapanlar hariç, diğer personelin ek ödeme tutarının belirlenmesinde kullanılacak olan ve (0,90) ila (1) arasında değişen katsayıyı,

b) Diş tabibi birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde diş tabibi olarak görev yapan personelin kanal tedavisi puan katsayısı, dolgu puan katsayısı ve fissur sealant katsayılarının ortalaması hesaplanarak belirlenen ve (0,85) ila (1) arasında değişen katsayıyı,

c) Doktoralı/Uzman diş tabibi birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde tedavi-endodonti, protez, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, ağız diş ve çene cerrahisi, oral diagnoz-radyoloji alanlarında doktoralı/uzman diş tabibi olarak görev yapan personel için bu yönergenin 7 nci maddesine göre her doktora/uzmanlık dalı için ayrı hesaplanan, (0,85) ila (1) arasında değişen katsayıyı,

ç) Dönem: Birim performans katsayısının hesaplanacağı ek ödeme dönemlerinden her

birini,

d) Kod: Yönetmelik uyarınca yürürlüğe giren Girişimsel İşlemler Yönergesinde yer alan işlemlere esas kod numaralarını,

e) Kurum: Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunu,

f) Sağlık tesisi: Kuruma bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri ile diş hastanelerini,

g) Muayene ve girişimsel işlem puanı: O dönem içinde muayene ve girişimsel işlemler puanı hesaplanan tabiplerden her biri için mesai içi gerçekleştirdikleri muayene ve girişimsel işlemler karşılığı elde edecekleri puanların toplamını,

ğ) Yönetmelik: 14/2/2013 tarihli ve 28559 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliği, ifade eder.

Temel Esaslar

Madde 5- (1) Birim performans katsayılarının tespit edileceği her ek ödeme döneminde, tespite ilişkin tüm işlemler inceleme heyeti tarafından yürütülür.

(2) Hizmete yeni açılan sağlık tesisinde görevli tüm personelin birim performans katsayısı 1 (bir) yıl süreyle 1 (bir) olarak kabul edilir.

(3) Hizmet içi eğitim, kongre, seminer, yurt dışına görevlendirme gibi durumlarda eğitim ve/veya görevlendirme süresince ilgili personelin birim performans katsayısı 1 (bir) olarak kabul edilir.

(4) Doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik, yangın vb. olağanüstü hâllere hizmet sunumunu aksatacak düzeyde maruz kalan sağlık tesislerinde görevli tüm personelin birim performans katsayıları olağanüstü halin meydana geldiği tarihten itibaren Genel Sekreterin kararıyla 6 (altı) ay süreyle 1 (bir) olarak kabul edilir. Bu süre Kurumca uygun görülmesi halinde 18 (onsekiz) aya kadar uzatılabilir.

(5) İlgili sağlık tesisine naklen atanan, açıktan atanan veya Bakanlık ve bağlı kuruluşlarından geçici görevle gelen, 2547 sayılı Kanunun 38 inci maddesine göre görevlendirilen, Yönetmeliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca en az bir ay veya daha fazla süreyle görevlendirilen personelin birim performans katsayısı 6 (altı) ay süreyle 1 (bir) olarak hesaplanır. İlgili dönem içerisinde hem kadrosunun bulunduğu yerde, hem de başka sağlık tesisinde geçici görevlendirme ile çalışan personelin geçici görevlendirme ile çalıştığı sağlık tesisinde çalıştığı süreler için birim performans katsayısı 1 (bir) olarak kabul edilir.

(6) Sağlık tesisi dışına görevlendirilen ve ek ödemesini sağlık tesisi puan ortalamasından alan tüm personelin birim performans katsayısı 1 (bir) olarak kabul edilir.

(7) Bu Yönerge ile tanımlanan birim performans katsayısı mesai içi çalışmada gerçekleştirilen işlemler üzerinden hesaplanır ve personelin mesai içi ek ödeme tutarının hesaplanmasında kullanılır.

Diş Tabibi Birim Performans Katsayısının Hesaplanması

Madde 6- (1) Diş tabiplerinin kanal tedavisi puan katsayısı tablo 1-b'ye, dolgu puan katsayısı tablo 2-b'ye ve fissur sealant puan katsayısı tablo 3-b'ye göre hesaplanır.

Tablo 1-a

Kod Kanal tedavisi işlemleri
402.150 Kanal tedavisi-tek kanal (üst dolgu hariç)
402.152 Kanal tedavisi-iki kanal (üst dolgu hariç)
402.153 Kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)
402.271 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-tek kanal (üst dolgu hariç)
402.272 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-iki kanal (üst dolgu hariç)
402.273 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)

(2) Kanal tedavisi puan katsayısı: Bir diş tabibinin ilgili dönemde tablo 1-a'da belirtilen kanal tedavisi işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak kanal tedavisi puan oranı ve bu orana karşılık tablo 1-b'de belirtilen kanal tedavisi puan katsayısı tespit edilir.

Kanal tedavisi puan oranı Kanal tedavisi puan katsayısı
> %5 1,00
%3-4 0,95
%1-2 0,90
<%1 0,85

(3) Dolgu puan katsayısı: Bir diş tabibinin ilgili dönemde tablo 2-a'da belirtilen dolgu işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak dolgu puan oranı ve bu orana karşılık tablo 2-b'de belirtilen dolgu puan katsayısı tespit edilir.

Tablo 2-a

Kod 402.010 402.020 402.030 402.070 402.080 402.090 402.100 402.110 402.120 402.160 402.170 402.180 402.190

Dolgu işlemleri Amalgam dolgu (bir yüzlü) Amalgam dolgu (iki yüzlü) Amalgam dolgu (üç yüzlü) Öndiş kompozit dolgu Arkadiş kompozit dolgu Öndiş ışınlı kompozit dolgu Arkadiş ışınlı kompozit dolgu (bir yüzlü) Arkadiş ışınlı kompozit dolgu (iki yüzlü) Arkadiş ışınlı kompozit dolgu (üç yüzlü) Black 5 (kole) dolgusu (amalgam) Black 5 (kole) dolgusu (cam iyonomer) Black 5 (kole) dolgusu (kompozit) Cam iyonomer dolgu

Tablo 2-b

Dolgu puan oranı Dolgu puan katsayısı
>%20 1,00
%15-19 0,95
%10-14 0,90
<% 10 0,85

4) Fissur sealant katsayısı: Bir diş tabibinin ilgili dönemde 6-13 yaş grubuna tablo 3-a'da belirtilen fissur sealant işleminden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak fissür sealant puan oranı ve bu orana karşılık tablo 3-b'de belirtilen fissür sealant puan katsayısı tespit edilir.

Kod Fissur sealant işlemi
403.010 Fissur örtülmesi (sealant) (tek diş)

Tablo 3-b

Fissur sealant puan oranı Fissur sealant katsayısı
>%1 1,00
%0,7-0,9 0,95
%0,4-0,6 0,90
<%0,4 0,85

(5) Diş tabibi birim performans katsayısı hesaplanması: Diş tabibi birim performans katsayısı (DTBPK) hesaplanması aşağıdaki şekilde hesaplanır

DTBPK = Kanal tedavisi puan katsayısı + Dolgu puan katsayısı + Fissur sealant katsayısı

3

Doktoralı/Uzman Diş Tabibi Birim Performans Katsayısının Hesaplanması:

Madde 7- (1) Tedavi-Endodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 4-b'ye, Protez doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 5-b'ye, Ortodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 6-b'ye, Pedodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 7-b'ye, Periodontoloji doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 8-b'ye, Ağız diş ve çene cerrahisi doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 9-b'ye göre birim performans katsayısı hesaplanır.

Oral Diagnoz-Radyoloji doktoralı/uzmanı diş tabibi olarak görev yapan personelin birim performans katsayısı 6 ncı maddede yer alan esaslar doğrultusunda değerlendirilir.

(2) Tedavi-Endodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Tedavi-Endodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin ilgili dönemde molar dişlere yapılan ve tablo 4-a'da belirtilen molar diş tedavi işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak molar diş kanal tedavisi puan oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 4-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Tablo 4-b

Molar diş kanal tedavisi puan oranı Tedavi-Endodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%20 1,00
%15-19 0,95
%10-14 0,90
<% 10 0,85

Tablo 4-a

Kod Molar diş tedavi işlemleri
402.153 Kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)
402.273 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)

(3) Protez doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Protez doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 5-a'da belirtilen protez işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak protez puan oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 5-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Tablo 5-b

Protez puan oranı Protez doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%20 1,00
%15-19 0,95
%10-14 0,90
<% 10 0,85

Tablo 5-a

Kod Protez işlemleri
404.010 Tam protez (akrilik) (tek çene)
404.020 Bölümlü protez (akrilik, tek çene)
404.030 Tam protez (metal kaideli, tek çene)
404.040 Bölümlü protez (metal kaideli, tek çene)
404.050 Immediat protez (akrilik) (tek çene)
404.060 Rebazaj (kaide yenileme, tek çene)
404.070 Proteze yumuşak akrilik uygulaması
404.080 Besleme (tek çene)
404.090 Tamir (akrilik protezde kırık veya çatlak)
404.100 Kroşe ilavesi
404.110 Metal iskelet tamiri
404.120 Diş ilavesi (tek diş)
404.150 Gece plağı (bruksizm için)
404.230 Roach köprü
404.280 Damak yarığı protezi (over-denture)
404.290 Yeni doğanda preoperatif aparey (veren ücreti hariç)
404.300 Velum uzantılı konuşma apereyi
404.310 Geçici opturatör (cerrahi plaklar)
404.320 Basit çene defektlerine protetik tedavi
404.330 Komplike çene defektlerine protetik tedavi
404.370 Periodontal protez (hareketli, tek çene)
404.410 İmplant üstü tam protez
404.420 İmplant üstü bölümlü protez

(4) Ortodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Ortodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 6-a'da belirtilen ortodonti işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak ortodonti puan oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 6-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Tablo 6-a

Kod Ortodonti işlemleri
407.260 Arkteli tatbiki (tek çene-her uygulama için)
407.270 Band (braket) tatbiki (her diş için)

Tablo 6-b

Ortodonti puan oranı Ortodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%10 1,00
%7-9 0,95
%4-6 0,90
<% 4 0,85

(5) Pedodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Pedodonti doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 7-a'da belirtilen kanal tedavisi işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak kanal tedavisi oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 7-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Tablo 7-b

Kanal tedavisi oranı Pedodonti doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%5 1,00
%3-4 0,95
%1-2 0,90
<%1 0,85

Tablo 7-a

Kod Kanal tedavisi işlemleri
402.150 Kanal tedavisi-tek kanal (üst dolgu hariç)
402.152 Kanal tedavisi-iki kanal (üst dolgu hariç)
402.153 Kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)
402.271 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-tek kanal (üst dolgu hariç)
402.272 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-iki kanal (üst dolgu hariç)
402.273 Gangren veya periapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi-üç kanal (üst dolgu hariç)

Tablo 8-a

Kod Periodontoloji işlemleri
406.030 Subgingival küretaj (alt sol çene)
406.031 Subgingival küretaj (alt sağ çene)
406.032 Subgingival küretaj (üst sol çene)
406.033 Subgingival küretaj (üst sağ çene)
406.040 Gingivektomi (yarım çene)
406.050 Flep Operasyonu (yarım çene)
406.060 Hemiseksion (kök amputasyonu) kanal tedavisi hariç
406.070 Serbest diş eti grefti (yarım çene)
406.080 Koronale kaydırma veya sliding flep (yarım çene)
406.120 Frenektomi
406.130 Gingivoplasti (yarım çene)
406.140 Bio materyal uygulaması (diş başına)
406.150 Tunnel operasyonu (diş başına)
406.160 Membran uygulaması
406.170 Bağ dokusu grefti (diş başına)

Tablo 8-b

(6) Periodontoloji doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Periodontoloji doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 8-a'da belirtilen periodontoloji işlemlerinden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak periodontal cerrahi işlem puan oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 8-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Periodontal cerrahi işlem puan oranı

_____________ >%20______________

%15-19 %10-14

<% 10

Periodontoloji doktoralı/uzmanı diş tabibi

______ birim performans katsayısı________

_________________ 1,00________________

________________ 0,95________________

________________ 0,90^________________

0,85

(7) Ağız diş ve çene cerrahisi doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı: Ağız diş ve çene cerrahisi doktoralı/uzmanı diş tabibinin tablo 9-a'da belirtilen cerrahi işlemlerden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak cerrahi işlem puan oranı tespit edilir ve bu orana karşılık tablo 9-b'de belirtilen birim performans katsayısı esas alınır.

Kod Cerrahi işlemler
405.040 Gömülü diş çekimi (kemik retansiyonlu)
405.050 Gömülü kanin-premolar diş çekimi
405.060 Kök ucu rezeksiyonu (tek diş için) (diş dolgusu hariç)
405.070 Alveolit cerrahi tedavisi
405.090 Alveol plastiği (yarım çene)
405.100 Alveol düzeltilmesi (tek çene)
405.110 Kist operasyonu (küçük)
405.120 Kist operasyonu (büyük)
405.130 Osteomiyelit operasyonu (tek çene)
405.150 Vestibuloplasti operasyonu
405.160 Sinüs plastiği
405.170 Sert doku greftleme (greft ücreti hariç)
405.210 Reimplantasyon (tek diş)
405.220 Ototransplantasyon
405.230 Subperiostal implant (tek ünite)
405.260 Kemik içi implant uygulaması (tek ünite)
405.270 Torus operasyonu (yarım çene)
405.280 Odontojenik tümör operasyonu (küçük)
405.290 Odontojenik tümör operasyonu (büyük)
405.300 Cerrahi nevralgi tedavisi
405.350 Oro-Antral fistül tedavisi
600.950 Kondilektomi
601.020 LeFort II osteotomisi ve/veya kemik grefti
601.030 LeFort I osteotomisi ve/veya kemik grefti
601.040 Lefort III osteotomisi ve/veya kemik grefti
601.050 Maksilla veya mandibula kırığı, açık redüksiyon ve internal tespit
601.060 Maksilla veya mandibula kırığı, intermaksiller tespit
601.070 Maksillektomi, parsiyel
601.080 Maksillektomi, total
601.090 Mandibula veya maksilla rekonstrüksiyonu, kemik grefti ile
601.100 Mandibula veya maksilladaki kistik oluşumlara küretaj
601.110 Mandibula veya maksilladan ameloblastoma rezeksiyonu
601.120 Mandibula veya maksilladan küçük çaplı tümör rezeksizyonu
601.130 Mandibuladan tümör rezeksiyonu + rekonstrüksiyon plağı onarımı
601.140 Mandibuladan tümör rezeksiyonu + vaskülarize kemik grefti ile onarımı
601.150 Mandibuladan tümör rezeksiyonu ve eş zamanlı kemik grefti ile onarımı
601.160 Mandibuler osteotomi, deformite onarımı için
Cerrahi işlem puan oranı Ağız diş ve çene cerrahisi doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%20 1,00
%15-19 0,95
%10-14 0,90
<% 10 0,85
Tablo 9-b
601.170
Mandibuler osteotomi, tümör rezeksiyonu için
601.210 Sonradan kazanılmış oronazal fistüllerin kapatılması
601.230 TME ankilozu için 'gap' artroplastisi
601.240 TME arthroplasti
601.250 TME luksasyonu kapalı redüksiyon
601.270 Zigoma kırığı, açık redüksiyon ve internal tespit
601.280 Zigoma kırığı, kapalı redüksiyon
602.070 Caldwell-Luc ameliyatı (tek taraflı)
602.080 Caldwell-Luc ameliyatı (iki taraflı)
602.130 Maksiller sinüs poksiyonu ve lavajı
602.220 Endoskopik koanal atrezi açılması
602.270 Endoskopik optik sinir dekompresyonu
602.400 Ağız içi ve etrafı benign tümörlerinin rezeksiyonu
602.420 Ağız tabanı ve dil laserasyonları onarımı
602.440 Ağız vestibülü apse, kist veya hematom drenajı
602.450 Ağız vestibülü mukozasının donör greft olarak eksizyonu ve onarımı
602.460 Ağız vestibülündeki lezyonların fizik yöntemlerle destrüksiyonu
602.470 Ağız vestibülünden mukoza ve submukoza eksizyonu ve onarımı
602.560 Deri grefti kullanarak sulkoplasti
602.600 Dil lezyonu eksizyonu
602.760 Frenilum linguale plastiği
602.780 Genioplasti, implant ile
602.790 Genioplasti, osteotomi ile
603.010 Premaksiller segmentin geri alınması
603.020 Ranulaya girişim
603.160 Minor tükrük bezi dokularının eksizyonu
603.200 Sialolitotomi (cerrahi)
603.210 Sublingual tükrük bezi eksizyonu
603.220 Submaksiller veya sublingual apse drenajı
603.230 Submandibuler tükrük bezi eksizyonu

Tablo 9-b

Cerrahi işlem puan oranı Ağız diş ve çene cerrahisi doktoralı/uzmanı diş tabibi birim performans katsayısı
>%20 1,00
%15-19 0,95
%10-14 0,90
<% 10 0,85

Diğer Personelin Birim Performans Katsayısının Hesaplanması: Madde 8- (1) Diğer personelin birim performans katsayısı; tüm diş tabipleri ile doktoralı/uzman diş tabipleri birim performans katsayılarının toplamının, birim performans katsayısı hesaplanan doktoralı/uzman diş tabipleri ile diş tabipleri sayısına oranı esas alınarak belirlenir. Bu Yönerge kapsamında birim performans katsayısı 1 (bir) olarak kabul edilen doktoralı/uzman diş tabipleri ile diş tabipleri de ortalamanın belirlenmesinde hesaplamaya dâhil edilir.

(2) Diğer personel birim performans katsayısı (0,90)'ın altında tespit edilirse, (0,90) olarak kabul edilir.

Yürürlük

Madde 9- (1) Bu Yönerge, 1/1/2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Bakan Onayı ile yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 10- (1) Bu Yönerge hükümlerini Kurum Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber