KESK, taleplerini Abdullah Gül'e telefonla aktarabildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki sendika üyelerinin Başbakanlık önündeki oturma eylemi sona erdi.

Yürüyüş için Ankara'ya gelerek Güvenpark'ta toplanan gruplara yapılan müdahaleyi anlatmak ve basın açıklaması yapılmasına izin verilmesi için Başbakanlık yetkilileriyle görüşmek üzere Başbakanlık'a gelen sendika yöneticilerinin içeriye alınmamaları üzerine başlattıkları oturma eylemi yaklaşık 1 saat sürdü.

Tombul, eylemin sonunda yaptığı açıklamada, bugün yaşanan olayları kabine üyelerine ve ilgililere anlatmak istediklerini, ancak Başbakanlık'ta herhangi bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'e taleplerini telefonda anlattıklarını bildiren Tombul, "kendilerine dönülmesini beklediklerini" belirtti.

Açıklamanın ardından oturma eylemine son verilirken, aralarında Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in de bulunduğu sendika üyeleri, Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak bekleyişi sürdüren sendika üyelerinin yanına gittiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber