Önce kurs sonra iş

Hendek ilçesinde iş garantili meslek kursunu tamamlayan kursiyerler, otomotiv fabrikalarında iş başı yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce kurs sonra iş

Hendek ilçesinde iş garantili meslek kursunu tamamlayan kursiyerler, otomotiv fabrikalarında iş başı yapacak.

Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulması planlanan otomotiv yan sanayi fabrikası için iş garantili meslek kursu açılıyor. Hendek Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kaynak kursuna katılacak olan işsizler, 2 ay sürecek eğitim ardından fabrikada istihdam edilecek.

Hendek Belediyesi İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Ahmet Sarıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurs için müracaat almaya başladıklarını söyledi.

Sarıoğlu, kurslara herhangi vasfı bulunmayan gençleri alacaklarına işaret ederek, "Kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapılacak. Kursiyerlerde aranılan şartların başında askerliğini yapmış olmaları, 35 yaş sınırını aşmamış olmaları aranıyor. 66 iş günü sürecek olan kurs toplamda 400 saatten yapılacak" diye konuştu.

Kursun ardından gençlerin kadrolu olarak istihdam edileceğini vurgulayan Sarıoğlu, şunları söyledi:

"Kurs bitiminde sertifikalarını alan kursiyerler, fabrikada iş başı yapacak ve 3 ay boyunca staj görecek. Staj süresince kursiyerlere fabrika tarafından öğlen yemeği, servis imkanlarının yanı sıra günlük 25 lira ücret imkanı verilecek, Stajlarını aksatmadan yapan kursiyerler, 3 ayın sonunda fabrikada kadrolu olarak işe başlayacak. İşsiz gençlerimizi bekliyoruz. İnşallah çok sayıda gencimize iş imkanı sağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber